Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Cake met stoofperen: recept om van te smullen!
stoofperen cake recept foto

Cake met stoofperen: recept om van te smullen!

Houd je van stoofpeertjes? En houd je van cake? Dan is deze cake met stoofperen echt iets voor jou! Echt een lekker bakseltje voor het najaar en de winter. En zeker voor de feestdagen, als onderdeel van een toetjesbuffet met kerst bijvoorbeeld. Je hoort het al, wij vonden ‘m erg lekker en je kunt nu zelf aan de slag met het recept. Enjoy!

De stoofpeertjes in dit recept maakte ik de dag ervoor. Als je daar geen tijd voor of zin in hebt, kun je natuurlijk ook voor de supersnelle versie gaan en kant-en-klare stoofperen gebruiken. Net wat je wil. Het resultaat zal niet heel ver uit elkaar liggen denk ik.  Hoewel zelfgemaakt toch altijd net even lekkerder is vaak ;-).

Ingrediënten voor deze cake met stoofperen:

cake met stoofperen gesneden200 gram (room)boter
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
5 stoofperen, in kwarten
25 gram amandelschaafsel

Bereiding van deze stoofperencake:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden

2. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

3. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

4. Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en mix tot een schuimig geheel.

5. Voeg dan een ei toe en meng door het beslag. Herhaal dit tot alle eieren zijn toegevoegd.

6. Mix dan op de hoogste stand nog een paar minuten goed door.

7. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng met een spatel door het beslag.

8. Doe het beslag in de vorm en verdeel het gelijkmatig.

9. Verdeel nu over drie rijen de partjes stoofpeer en duw een beetje in het deeg.

10. Bestrooi met het amandeschaafsel.

11. Bak de cake met stoofperen in de oven gedurende zo’n 45 minuten en prik dan met een satéprikker voorzichtig in de cake. Is de satéprikker schoon dan is de cake klaar. Zo niet, dan heeft hij nog iets langer baktijd nodig.

12. Haal de cake uit de oven en laat een paar minuten met rust. Haal dan de cake uit de vorm om verder af te laten koelen op een rooster.

Als je het geheel nog iets wil opleuken, kun je er nog wat poedersuiker overheen strooien voor je de cake in stukken snijdt. Dan snel koffie of thee maken en smullen maar!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord