Frambozen en pure chocolade zijn over het algemeen een goede combinatie. Ik besloot ze samen met kokos in een cake te doen. Je moet wat toch, als je vanwege het Coronavirus hele dagen thuis bent. Bakken vind ik altijd heerlijk om te doen en de mannen vinden het ook geen enkel probleem haha. De frambozencake werd goedgekeurd!
Ik gebruikte bevroren frambozen met een reden. Als je voor verse frambozen zou gaan, gaan ze onmiddellijk stuk als je ze door het beslag mengt. Mocht je toch voor verse frambozen willen gaan, dan kun je het beste eerst het beslag zonder frambozen in de bakvorm doen. De verse frambozen verdeel je dan over het beslag en duw je een beetje in het beslag.
Ingrediënten:
200 gram suiker
200 gram boter, op kamertemperatuur
150 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram geraspte kokos
4 eieren
1 eetlepel bakpoeder
100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
250 gram frambozen, diepvries
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
Zo maak je deze frambozencake:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
2. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de geraspte kokos, vanillesuiker, geraspte koken en het zout.
3. Doe de boter in stukjes in een (andere) beslagkom, samen met de suiker en mix tot een romige massa.
4. Voeg een ei toe en meng totdat het helemaal is opgenomen in het botermengsel. Herhaal dit met de rest van de eieren.
5. Voeg het meelmengsel toe en meng met een spatel tot een soepel beslag.
6. Doe nu de bevroren frambozen en de stukjes pure chocolade bij het beslag en meng nog even door.
7. Schep het beslag nu in de bakvorm en bak de frambozencake in zo’n 40 minuten tot hij gaar en goudbruin is.
8. Laat dan afkoelen op een taartrooster en snijd in stukken.
Deze frambozencake met kokos en pure chocolade is heerlijk bij de koffie/thee maar met een bolletje ijs ernaast heb je ook een top toetje. Of gebruik de cake in een trifle met griekse yoghurt en verse frambozen bijvoorbeeld. Smullen!