Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • 30 minuten recepten voor eenvoudige en voedzame maaltijden
30 minuten recepten foto

30 minuten recepten voor eenvoudige en voedzame maaltijden

Het bereiden van gezonde maaltijden hoeft geen uren in beslag te nemen. Met een beetje planning en de juiste recepten kun je eenvoudige en voedzame gerechten op tafel zetten in minder dan 30 minuten. In dit blog deel ik een aantal van mijn favoriete snelle en smakelijke recepten die perfect zijn voor drukke dagen. Kijk je mee?

30 minuten recepten 5x

5x 30 minuten recepten

Lofsalade
Eet jij graag witlof? Gekookt of uit de oven met ham en kaas? Ik niet. Rauw echter komt het hier meestal wekelijks op tafel in de vorm van deze salade met lekker veel fruit. Het is supereenvoudig te maken, gezond en heerlijk. Stukje vlees, vis of vega erbij, misschien nog een broodje met een smeerseltje en klaar ben je.

Orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven
Ken je de reality serie ‘Queer Eye’ op Netflix? Daar gaat Antoni standaard iedere aflevering de keuken in om degene die die week aan de beurt is, wat skills bij te brengen op het gebied van koken. Zo kwam er in een van de afleveringen ook een heerlijk bordje pasta voorbij. Ik lette goed op en maakte het na: orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven. Heerlijk!

Snelle tomatensoep
Dit recept voor een snelle tomatensoep ontstond op een willekeurige zaterdagmiddag waarop ik door de supermarkt liep en besloot dat ik trek had in verse tomatensoep. Maar tegelijkertijd ook geen zin had in een lange kooksessie. Dit soepje stond in no time op tafel.

Tortilla egg rolls
Wat er gebeurt als je een omelet combineert met een tortilla? Dan ontstaan er heerlijke tortilla egg rolls! Als je er dan ook nog wat lekkere ingrediënten aan toevoegt, wordt het geheel nóg lekkerder. Heerlijk om gelijk uit de pan van te smullen maar eenmaal afgekoeld, bewaar je ze eenvoudig in de koelkast.

TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes
Soms heb je van die gerechtjes die je dagen of weken achter elkaar voorbij ziet komen in je tijdlijn op de socials. Zo ook de ovenschaal met in het midden een plak feta en eromheen tomaatjes. Ik maakte de TikTok pasta met Boursin en snack tomaatjes (en soepballetjes). Supereenvoudig maar ik moet zeggen dat het best lekker is. Kortom, handig recept voor drukke dagen waarop je toch snel een maaltijd op tafel wil zetten.

Met deze snelle recepten hoef je geen concessies te doen aan gezonde en voedzame maaltijden, zelfs niet op drukke dagen. Geniet van heerlijke gerechten die snel op tafel staan. Welke is (of zijn) jouw favoriet en ga je zeker maken?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie