Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Zin in salade | Bibi Loomans foto

Zin in salade | Bibi Loomans

Ik kreeg het nieuwe boek Zin in salade toegestuurd door Fontaine Uitgevers. Altijd leuk, als er zo’n verrassing op je ligt te wachten als je thuis komt! Zeker als je dol bent op salades. Dus sloeg ik nieuwsgierig aan het bladeren en schreef ik een review. Lees je mee?

Met de meer dan 50 saladerecepten in dit boek tover je op ieder moment van de dag iets lekkers op tafel. De recepten zijn geschikt voor vrijwel elke gelegenheid; bij een fancy diner met vrienden, als kantoorlunch of als onderdeel van de paasbrunch of buurtbarbecue. Bibi daagt je uit om in de voorraad- en koelkast te kijken wat er nog ligt. Ze geeft je bovendien inspiratie om je supersalades nóg lekkerder te maken met bijvoorbeeld zelfgemaakte kruidenolie, pittige honing, crispy sjalotten of ingemaakte venkel. Weg met de saaie drie-eenheid ijsbergsla, komkommer en tomaat; weg met de slappe slaatjes! (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Zin in salade

zin in salade omslagHet boek telt maar liefst 175 pagina’s gevuld met meer dan 50 afwisselende saladerecepten. Voordat je de recepten tegenkomt, vind je eerst een voorwoord van Bibi en besteed ze aandacht aan do’s en don’s, de voorraadkast en geeft ze nog wat andere tips. De recepten zijn vervolgens onderverdeeld in de hoofdstukken Lente, Zomer, Herfst, Winter en Extra’s voor je saladebar. Tot slot vind je nog een dankwoord en een handig register achterin het boek. De fotografie zorgt ervoor dat het water je spontaan in de mond loopt en je te maken krijgt met keuzestress…

Hier op Pukster.nl vind je uiteraard ook de nodige saladerecepten voor nóg meer inspiratie! 

Over Bibi Loomans

Bibi studeerde journalistiek, maar kwam er al snel achter dat serieuze nieuwsredacties niets voor haar waren. Ze werd afgeleid door koken en eten en heeft van die hobby inmiddels haar werk gemaakt. Als culinair redacteur bij het tv-programma Koffietijd kookte ze ruim twee jaar niet alleen achter maar ook vóór de schermen. Mocht je Bibi nog niet volgen op Instagram, je vindt haar hier >>

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Zin in salade weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:

1. Caesarsalade met karnemelkdressing
2. Mijn variant van fattoush: met abrikozen, halloumi en pittige honing
3. Salade met chili-jam, manchego en augurk
4. Tomaten-kersensalade met zoetzure salsa en fake ass burrata
5. Salade met leftover kip: witlof en roodlof met rode duiven en dragon-vinaigrette
6. Sinaasappel-venkelsalade met olijven
7. Boekweitsalade met crispy kale, pompoen, halloumi en granaatappel
8. Spruitjessalade met peer en parmaham
9. Geroosterde spitskool met miso-tahindressing en crispy sjalotten
10. Linzensalade met geroosterde wortels, dadels, gemarineerde feta en dukkah

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie