Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Weekmenu #1 header

Weekmenu #1: lekker herfsterig

Het eerste weekmenu is een feit! Vanaf nu zal ik regelmatig een weekmenu samenstellen, waarmee je niet meer hoeft na te denken over de dagelijks terugkerende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. En geloof me, ook ik heb soms best moeite om weer iets lekkers en voedzaams te bedenken. Het weekmenu sluit ik af met een bakrecept op de zondag. De enige dag van de week dat je zelf over de avondmaaltijd mag nadenken 😉

De herfstvakantie is hier begonnen, terwijl het elders in het land alweer tijd voor school is morgen. In beide gevallen kun je je prima vinden in dit weekmenu denk ik: comfort food met een vleugje herfst. Deze week is het in ieder geval woensdag gehaktdag!

Weekmenu #1

Weekmenu #1: lekker herfsterig

Maandag: vegetarische Oosterse maaltijdsalade
Wil je, net als ik, wat vaker vlees vermijden? Dan is deze Oosterse maaltijdsalade zeker iets voor jou. En, ook niet heel vervelend, de salade staat heel snel op tafel. Ook als je wel een die hard vleesliefhebber bent is deze salade geen straf trouwens.

Dinsdag: ouderwetse macaroni
Soms is zo’n ‘gouwe ouwe’ op tafel gewoon hartstikke lekker. Deze ouderwetse macaroni, zoals ik ‘m vroeger bij mijn ouders thuis at, is daar een goed voorbeeld van. Check mijn, snelle, recept en maak het zelf.

Woensdag: Limburgse gehaktballen
Super lekker deze Limburgse gehaktballen! Door het stoven heerlijk mals en door de ontbijtkoek, kruidnagel en laurier lekker kruidig. Wij aten deze Limburgse gehaktballen met sperziebonen en krieltjes. Maar gecombineerd met tagliatelle bijvoorbeeld en wat broccoli of een lekkere salade werkt ook super goed. Enjoy!

Donderdag: snelle kipstoof in mosterdsaus
Deze kipstoof in mosterdsaus is super lekker én snel klaar. Ideaal dus weer voor een drukke dag. Snel, voedzaam en lekker: wat wil je nog meer…

Vrijdag: vega patat shoarma
Trek in junkfood zo met het weekend voor de deur? Wat nu als ik je vertel dat deze vega patat shoarma vele malen meer satisfying is dan het spul van de snackbar en ook snel op tafel staat? Mocht je niet zo van de vega zijn; je kunt de vega shoarma uiteraard simpel vervangen door ‘gewone’ shoarmareepjes.

Zaterdag: erwtensoep uit de Crock-Pot
Zaterdag soepdag! Je vult de slowcooker ’s ochtends met de ingrediënten en vervolgens heb je er weinig omkijken meer naar. Boodschapje doen of even een kop thee bij moeders? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder en als je aan het einde van de middag thuiskomt, kun je gelijk aanvallen. Heerlijk! Geen Crick-Pot? Dan kun je de erwtensoep uiteraard ook gewoon in een soeppan maken, zoals je gewend bent.

Mocht je je afvragen welke slowcooker ik gebruik:

Zondag bakdag: Canadese appeltaart
Ons favoriete recept voor appeltaart komt regelmatig voorbij en ook op Pinterest wordt het regelmatig gepind. Een aanrader echt qua smaak en eenvoudig te bereiden. Lekker bij de koffie/thee of als dessert (met een bolletje ijs ernaast misschien?).

Handig zo’n weekmenu? Ik vind van wel en combineer het plannen altijd gelijk met de boodschappen bestellen bij Picnic. Op deze manier weet ik altijd dat er een goede maaltijd op tafel staat, ook als het een drukke dag is. Ideaal. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie