Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

De regenboog naar Ferry Lane foto

De regenboog naar Ferry Lane | Nicola May

Nieuw leesvoer is hier altijd welkom en zeker als het een feelgood boek is. In oktober van 2021 las ik al Welkom in Ferry Lane van Nicola May en maakte ik deel uit van de blogtour, net zoals afgelopen december bij deel twee De sterrenhemel boven Ferry Lane. Je raadt het al, ook voor dit gloednieuwe deel 3, De regeboog naar Ferry Lane, mocht ik al lezen voordat het boek verscheen (jeeej!) én ik maak weer onderdeel uit van de blogtour. Lees je mee? 

In ‘De regenboog naar Ferry Lane’, het laatste deel van de Ferry Lane-serie van Nicola May, wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe? (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van De regenboog naar Ferry Lane:

De regenboog naar Ferry Lane omslagDeel drie van de Ferry Lane-serie van Nicola May is net als deel 1 en 2 weer een heerlijke feelgood. De namen uit het eerste deel, hebben nu ook weer een rol maar in dit deel gaat het vooral om Glanna die haar plek in Cornwall heeft gevonden en daar een succesvolle galerie runt. Ze liet Londen en haar grote liefde achter zich toen het onderwerp kinderen iets te dichtbij kwam. Even lijkt het of Glanna haar hart verliest aan kunstenaar (en ook wel een beetje kluizenaar) Isaac. Terwijl de 40e  verjaardag van Glanna nadert en haar moeder er een enorm feest van wil maken met gasten waarvan ze de helft niet kent, blijkt ook de relatie tussen haar ouders een zetje nodig te hebben. Het verhaal neemt een droevige wending, maar zoals je mag verwachten van een feelgood heeft ook dit boek een ‘happy end’.

De groep liep met hun gids de ruimte uit en Glanna hoorde 25 achter zich een bende luidruchtige kinderen. Ze wilde net weg- 26 gaan toen ze opeens een sterke hand op haar schouder voelde. 27 De tijd leek heel even stil te staan en terwijl al het geluid wegtrok, 28 liet ze de vertrouwde aanraking tot zich doordringen. Er sprak 29 een enorme comfort, liefde en passie uit het gebaar. Ze liet haar 30 ogen dichtvallen en wilde heel even precies blijven waar ze was 31 en doen alsof alles was zoals het ooit was geweest. ‘Dit werk gaat over slechte communicatie, of niet?’ vroeg een diepe stem. De hand lag nog altijd op haar schouder. Glanna voelde een enorme emotie in zich opwellen. Ze draaide zich om en keek de enige man van wie ze ooit gehouden had diep in de ogen. Oliver. ‘Mijn specialiteit,’ antwoordde Glanna glimlachend. Haar hart sloeg spontaan een slag over.

Dit boek, en het eerdere eerste en tweede deel, zijn een aanrader voor feelgood liefhebbers! Gaat het bij jou op je wensenlijstje voor de feestdagen? 

BT Ferry lane 3- Banner

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie