Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Noodlesoep met kip, paksoi, taugé en kokosmelk
Noodlesoep met kip, paksoi, taugé en kokosmelk foto

Noodlesoep met kip, paksoi, taugé en kokosmelk

Vrijdag is hier vaak ‘soepdag’ omdat (normaal gesproken) de broers dan trainen en we vaak in etappes eten. Als er iets geschikt is om in etappes te eten is het soep. Vandaar. Laatst maakte ik een lekkere noodlesoep met kip, paksoi, taugé en kokosmelk.  Lekker, voedzaam en perfect voor de wat koudere dagen om mee op te warmen. 

In de loop van de tijd heb ik al de nodige soeprecepten gedeeld hier op Pukster.nl. Dus voor alle soepliefhebbers: wat dacht je van een smakelijke Chinese tomatensoep, goed gevulde Jambalaysoep, erwtensoep uit de slowcooker of de kippensoep naar recept van mijn vader… Stuk voor stuk fijne soepjes! Maar nu terug naar de noodlesoep met kip. Hieronder vind je het recept zodat je gelijk aan de slag kunt.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

200 gram Udon noodles, doormidden gebroken
350 gram kippendijfilet, in blokjes
1 stronk paksoi, in dunne reepjes en gewassen
200 gram taugé
400 ml kokosmelk
sap van halve limoen
1 theelepel sambal
2 blokjes kippenbouillon
olijfolie
peper en zout
gebakken uitjes

Zo maak je deze noodlesoep met kip, paksoi, taugé en kokosmelk:

1. Maak in een soeppan kippenbouillon van anderhalve liter water met de twee blokjes kippenbouillon.

2. Bereid de udon noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna in een vergiet kort met koud water om te voorkomen dat de noodles aan elkaar plakken.

3. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, bestrooi de kipreepjes met peper en zout en bak ze dan gaar en goudbruin. Draai dan het vuur uit en laat staan voor later gebruik.

4. Voeg de kokosmelk toe aan de kippenbouillon en laat zachtjes pruttelen.

5. Voeg de paksoi en taugé toe aan de bouillon en na een minuut of 3 de sambal en kipreepjes. Breng de soep op smaak met peper en zout indien nodig.

6. Verdeel nu de noodles over vier diepe borden of kommen en schep daar de soep overheen.

7. Bestrooi met gebakken uitjes en: eet lekker!

Mocht je nu liever lowcarb eten, dan kun je natuurlijk heel eenvoudig de noodles weglaten uit jouw kom soep. Dan houd je nog steeds een heerlijke kippensoep over. Eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie