Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Vers uit de oven 3x

Vers uit de oven | Ajda Mehmet

Ik kreeg pas geleden het nieuwe boek van Ajda Mehmet toegestuurd: Vers uit de oven. Een heerlijk boek vol met recepten die je bereid met de oven. En dan niet alleen voor lekkere baksels maar voor eigenlijk ieder eetmoment van de dag. Ik vertel je wat je kunt verwachten van het boek. Lees je mee? 

Ben je net als ik dol op kookboeken? Check dan vooral even de reviews die ik al eerder schreef. Je vindt ze hier >>

Over Ajda Mehmet

Vers uit de oven_2DAjda Mehmet, geboren in Londen, is foodstylist en receptenontwikkelaar. In 2012 besloot ze haar baan op te zeggen en een andere invulling aan haar carrière te geven. Inmiddels werkt ze in Nederland voor verschillende merken en doet ze de foodstyling voor bijvoorbeeld kookboeken en commercials. De recepten en foto’s reflecteren haar liefde voor eten. Je kunt Ajda ook vinden op Instagramen op haar website, waar ik ook deze video tegenkwam waarin Ajda uitlegt hoe je een Buddha bowl maakt.

Wat je kunt verwachten van Vers uit de oven

Je kunt rekenen op een boek vol prachtige foto’s waarvan het water je zeker weten in de mond loopt. De recepten zijn, na een voorwoord, overzichtelijk  onderverdeeld in de hoofdstukken Ontbijt & lunch, Lunch & hartige tussendoortjes, Diner en Zoete hapjes. Achterin het boek vind je nog een handig receptenoverzicht, register en dankwoord. 167In totaal telt het boek 160 pagina’s.

Volgens Ajda is je oven het Zwitserse zakmes onder de keukenapparatuur. Hij kan hakken, roosteren, grillen, deeg laten garen, crackers krokant maken, groenten karamelliseren en fruit zachter maken. Dat maakt de oven bij uitstek geschikt om talloze gerechten geheel of gedeeltelijk in te bereiden. Dit boek laat je zien hoe je dat zo optimaal mogelijk doet. Van ontbijt tot avondeten en alles daar tussenin.

Mijn favorieten

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje  favorieten genoteerd om zelf te maken:
1. Kakifruit met citrus en vanille
2. Havermout uit de oven met frambozen-rozenjam
3. Gepocheerde eieren uit de oven
4. Dutch baby met peer en kardemom
5. Ontbijtkoekjes met banaan en anijs
6. Tahin- en kaneeltwist
7. Koolrolletjes met gehakt
8. Zoete aardappelfrites met halloumi en munt
9. Macaroni  met kaas en gehakt op Turkse wijze
10. Gember zandkoekjes met zeezout-karamel

Nu ben ik benieuwd; gebruik jij vaak de oven tijdens het koken? Ik best wel en kijk nu al uit naar de nieuwe keuken als we verhuisd zijn!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie