Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Plantaardig eten met je gezin Veggie World 2020.jpg

VeggieWorld 2020: plantaardig leven met je gezin

Je kan er bijna niet meer omheen: vegan is hot! In de supermarkten schreeuwen de ‘vegan’ bordjes en stickers je tegemoet. En op menukaarten in restaurants staan tegenwoordig vega(n) opties. VeggieWorld is een mooie plek om kennis te maken met deze levensstijl. Ik wilde niet alleen maar proeven en kijken. Mijn vraag: is het te doen, plantaardig leven met je gezin?

VeggieWorld Utrecht 2020: keuzestress!

Ik bezocht zondag 1 maart de 5e editie van VeggieWorld op een nieuwe locatie: de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met maar liefst ruim 100 stands met bedrijven uit zowel binnen- als buitenland. Je kon proeven van vegan kazen, worsten, ijs, chocoladerepen, macarons, pizza’s, sauzen en visvervangers. Ook was er ruime keuze op het gebied verzorgingsproducten, kleding, tassen, duurzame kook-accessoires en boeken.

De sauzen van Callowfit, Smaakarons uit Groningen en vrolijke verzorgingsproducten van Zepig.

Gesprek en workshop. Boven: Milouska Meulens en onder Maik Süter en Jessica Tolboom.

Missie: plantaardig leven met je gezin

Maar goed: focus! Ik moest een antwoord op mijn vraag vinden. Tijdens de kookdemonstratie overtuigden Maik Süter en Jessica Tolboom van Vegan Revolutie mij over het proces. Je hoeft niet ineens 100% vlees- en zuivelloos te eten. Zij benadrukten nogmaals: begin eerst met een paar dingen in je menu aan te passen.

Aansluitend was ik aangenaam verrast tijdens het gesprek ‘Plantaardig eten met het gezin’. Het gesprek werd geleid door Milouska Meulens. Zij maakte een mooie docu over haar zoektocht: Boter, kaas noch eieren is nog steeds te zien via NPO. Veel ouders in de zaal hadden vragen over voedingswaarden, eiwitten etc. voor hun kinderen. Dit deed mij denken aan het boek Van spruit tot toffe peer. Hierin zijn plantaardige recepten van peuter tot puber te vinden. Gelukkig was daar ook diëtiste Lobke Faasen die alle vragen deskundig kon beantwoorden.

De websites Wat Eet Je Dan Wel en Huh Is This Vegan zijn echt lifesavers! Geen oneindige #ad blogs maar goeie tips en recepten.

Conclusie: plantaardig eten met je gezin is echt haalbaar. Zoek online naar goeie recepten en blogs. (Pukster heeft ook lekkere vegan recepten.) Doe vooral boodschappen op de versafdeling, bekijk de aanbiedingen en wees niet te streng voor jezelf.

Karlijn woont in Zuid-Holland en werkt daar als bibliothecaris. Haar vrije tijd besteed zij graag aan het luisteren van boze mannen muziek, Netflix en aan het eten van (on)gezond voedsel. Volg haar belevenissen in de plantaardige wereld via @pastpresentetc op Instagram.

Geef een reactie