Omdat ik bakken heerlijk vind om te doen, kan het komen ‘opzetten als poepen’. Dat was ook nu het geval. Met de ingrediënten die ik nog in huis had, bakte ik een appelkwarktaart. Bleek een goed idee te zijn, want nog dezelfde dag werd de taart in zijn geheel gearchiveerd door de mannen. Ok, ik nam ook een puntje. De zachte structuur en de smaak zijn heerlijk!
Bak jij wel eens met kwark? Je kunt er echt de lekkerste dingen mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van luchtige kwark-rozijnenbollen of een kwarkbol als weekendbroodje? Je vindt de recepten uiteraard hier op de site. Hier gaat de appelkwarktaart in ieder geval zeker in herhaling. Ga jij ook de keuken in?
Ingrediënten:
500 gram Elstar appels (geschild, in smalle partjes)
sap van 1 limoen
100 gram roomboter, op kamertemperatuur
170 gram suiker
3 eieren
250 gram magere kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
snufje zout
Zo maak je deze appelkwarktaart:
1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een springvorm met bakpapier.
2. Besprenkel de appelpartjes met de helft van het limoensap.
3. Mix in een kommetje 20 gram van de suiker met het kaneelpoeder.
4. Meng de rest van het limoensap door de kwark en roer net zolang tot er geen klontjes meer zijn.
5. Mix de boter en de rest van de suiker tot een romige massa.
6. Klop dan de eieren er één voor één door.
7. Schep het kwarkmengsel door het beslag met een spatel.
8. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, zout en de vanillesuiker toe en spatel tot een glad beslag.
9. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
10. Verdeel de appelpartjes in cirkels over het beslag.
11. Bestrooi de bovenkant van de appelkwarktaart met de kaneelsuiker.
12. Bak de taart in zo’n 45-50 minuten goudbruin en gaar.
Bak jij ook graag? En zo ja, wat zijn dan jouw favoriete recepten? Ik ben benieuwd en altijd in voor inspiratie dus laat je het weten in een reactie?
3 Comments
koen
26 oktober 2022 at 16:11Ik zag je recept op Pinterest , ziet er lekker uit ,ga het zeker proberen!.
Ik ben geen doorwinterde bakker, dus wat ik me afvroeg is welke maat van springvorm (of taartvorm) gebruikte je hiervoor ?
Groetjes Koen.
Pukster
28 oktober 2022 at 14:53Hoi Koen,
Je kunt prima uit de voeten met een springvorm van 20 of 24 centimeter doorsnede. Veel bakplezier!
Sabine
koen
4 november 2022 at 12:59Dank je wel voor de reactie, ik ging ze net vandaag proberen!
Groetjes,
Koen.