Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Dit moet je proeven: appelkwarktaart recept
kwark-appeltaart recept foto

Dit moet je proeven: appelkwarktaart recept

Omdat ik bakken heerlijk vind om te doen, kan het komen ‘opzetten als poepen’. Dat was ook nu het geval. Met de ingrediënten die ik nog in huis had, bakte ik een appelkwarktaart. Bleek een goed idee te zijn, want nog dezelfde dag werd de taart in zijn geheel gearchiveerd door de mannen. Ok, ik nam ook een puntje. De zachte structuur en de smaak zijn heerlijk!

Bak jij wel eens met kwark? Je kunt er echt de lekkerste dingen mee maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van luchtige kwark-rozijnenbollen of een kwarkbol als weekendbroodje? Je vindt de recepten uiteraard hier op de site. Hier gaat de appelkwarktaart in ieder geval zeker in herhaling. Ga jij ook de keuken in?

Ingrediënten:

500 gram Elstar appels (geschild, in smalle partjes)
sap van 1 limoen
100 gram roomboter, op kamertemperatuur
170 gram suiker
3 eieren
250 gram magere kwark
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
snufje zout

Zo maak je deze appelkwarktaart:

1. Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een springvorm met bakpapier.

2. Besprenkel de appelpartjes met de helft van het limoensap.

3. Mix in een kommetje 20 gram van de suiker met het kaneelpoeder.

4. Meng de rest van het limoensap door de kwark en roer net zolang tot er geen klontjes meer zijn.

5. Mix de boter en de rest van de suiker tot een romige massa.

6. Klop dan de eieren er één voor één door.

7. Schep het kwarkmengsel door het beslag met een spatel.

8. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, zout en de vanillesuiker toe en spatel tot een glad beslag.

9. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad.

10. Verdeel de appelpartjes in cirkels over het beslag.

11. Bestrooi de bovenkant van de appelkwarktaart met de kaneelsuiker.

12. Bak de taart in zo’n 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Bak jij ook graag? En zo ja, wat zijn dan jouw favoriete recepten? Ik ben benieuwd en altijd in voor inspiratie dus laat je het weten in een reactie? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie