Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Wie zoet is krijgt lekkers: mijn top 5 Sinterklaas zoetigheid
Rocky Road recept

Wie zoet is krijgt lekkers: mijn top 5 Sinterklaas zoetigheid

Gisteravond poste ik op Instagram een foto van ons Sinterklaas-weekendje-weg-toetje: een bordje vol kruidnoten, schuimpjes, tumtum en chocolade… Slecht maar o zo lekker af en toe. En het ‘gewone’ toetje hebben we geskipt om met z’n vieren bij de thee lekker te snoepen. Wat is jouw favoriete Sinterklaas zoetigheid? 

Sinterklaas leent zich uitermate goed als excuus om te snoepen. Maar hoeveel lekkers er ook op dit moment in de winkels ligt, heb ik wel mijn voorkeuren. Ik zette mijn vijf favoriete Sinterklaas zoetigheden onder elkaar en ben benieuwd of jouw lijstje er heel anders uitziet. Zoveel mensen, zoveel smaken ten slotte.

Mijn favoriete Sinterklaas zoetigheid

1. Kruidnoten
Hoewel de winkels er vol mee liggen en ik ook best wel eens voor Bolletje kies, vind ik zelfgebakken kruidnoten toch het allerlekkerst. Hoewel, de truffel/kaneel-kruidnoten van de Pepernotenfabriek…. Jammie!

2. Speculaasbrokken
Ik houd sowieso van speculaas maar zelfgebakken speculaasbrokken horen voor mij echt bij Sinterklaas. Ik bak in deze periode dan ook regelmatig een portie. Heerlijk bij de thee.

3. Chocoladeletters
Nou ja, het hoeven niet eens letters te zijn maar chocolade in het algemeen is altijd goed en zeker tijdens deze periode. Een rocky road, gemaakt met sinterklaasschuimpjes, tumtum en kruidnoten is ook een aanrader trouwens.

4. Gevuld speculaas
Ja ik weet het, gevuld speculaas plakt heerlijk op de heupen maar 1x per jaar moet een stukje wel kunnen toch? Ik had me voorgenomen dit jaar eens zelf gevuld speculaas te maken maar er is nog geen ruimte voor geweest in de drukke planning. Maar na Sinterklaas is het net zo lekker, dus….

5. Marsepein
Marsepein is voor mij altijd een stukje jeugdsentiment en hoort bij Sinterklaas. Zelf haal ik het zelden in huis maar mijn vader kon je vroeg ontzettend blij maken met een stuk goede marsepein. Zo’n plak van een marsepeinen varken bijvoorbeeld.

Aanstaande maandag is het ein-de-lijk pakjesavond. Wij vieren het bij vrienden en uiteraard neem ik Sinterklaas zoetigheid mee: Sinterklaas Rocky Road. Fijne pakjesavond! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie