Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

ovenbijbel foto

Ovenbijbel | Chickslovefood

Goed nieuws: Chickslovefood, oftewel Elise en Nina, hebben een Ovenbijbel samengesteld! Nu weet ik natuurlijk niet of je Chickslovefood kent (zo niet, ga snel naar hun blog), maar als dit het geval is dan word je waarschijnlijk net zo blij van dit boek als ik. 

Ik kreeg de Ovenbijbel laatst van de uitgever toegestuurd (dank!). Nu kende ik al wat ‘bijbels’ zoals de koekjesbijbel en de bakbijbel en die dingen zijn gewoon geniaal. Ik mocht vorig jaar ook de Stoofbijbel van Julius Jaspers reviewen trouwens. Een nadeel; er staan vaak zoveel lekkere recepten in dat je last van keuzestress krijgt. Want welk recept is nu het allerlekkerst en ga je als eerste maken…

Van ovenschotels en zoete klassiekers tot aan gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in Ovenbijbel laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je in een handomdraai allemaal kunt bereiden in de oven. Ze maken het je nooit onnodig ingewikkeld. En de hele dag in de keuken staan, daar doen ze niet aan. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Ovenbijbel:

ovenbijbel Chickslovefood omslagDe Ovenbijbel telt maar liefst 428 pagina’s met onwijs veel recepten. De recepten zijn, na een voorwoord en handige extra info, overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën Basisrecepten, Klassiekers, Ovenschotels met 5 ingrediënten-5 or less, Magere ovengerechten-skinny six, Comfortfood, Hartige taarten, Traybakes, Feest, Stoomoven, Gezonde baksels, Borrelhapjes en Zoete klassiekers. Voor je bij deze recepten komt, vind je eerst nog een aantal pagina’s met ‘how-to’s’ en een serie basisrecepten. Tot slot vind je achterin het boek nog een dankwoord en een receptenindex. Alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s en vaak vind je er ook nog een extra tip.

Over Chickslovefood

Elise Gruppen-Schouwerwou en Nina de Bruijn waren begin twintig toen ze elkaar leerden kennen op de Rotterdamse universiteit voor hun masterstudie Journalistiek. Ze woonden samen tijdens hun studie en startten in 2011 het foodblog Chickslovefood.com. Gewoon, omdat ze van food houden en omdat het leuk was en is. Maar wat bleek, het blog groeide rap uit tot het grootste en meest populaire foodblogplatform van Nederland dat het nu is. Inmiddels wonen ze niet meer samen maar hebben ze allebei een eigen gezin én telt hun redactie inmiddels 10 meiden. Samen zorgen ze voor alle toffe content die je op het blog kunt vinden en werken ze elke dag gemotiveerd aan hun missie: heel Nederland laten zien hoe je écht lekker en gezond kunt koken met simpele recepten met weinig ingrediënten.

Banner Ovenbijbel Chickslovefood

Mijn favorieten uit de Ovenbijbel:

Het kostte wat moeite maar ik heb uit de bijbel 10 favorieten geselecteerd die op mijn te-maken-lijstje gaan:

1. Kaas-uienbrood
2. Ravioli-ovenschotel
3. Röstischotel met zuurkool
4. Japanse grote loempia’s
5. Stromboli
6. Spaghetti met brie uit de oven
7. Bavette met chimuchurri
8. Vlammetjes met yoghurtsaus
9. Cheesecake met karamel-zeezout
10. Appel-perentaart met karamel

En, ga jij de Ovenbijbel halen en aan de slag met al die lekkere recepten? Mocht je niet kunnen wachten, ik deelde al eens een recept van Elise en Nina: gezonde breakfast cookies.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie