Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

vers koekjesdeeg uit de koeling foto

Nieuw: vegan koekjesdeeg uit de koeling

Als je het aanbod krijgt om een nieuw product van Danerolles te testen, dan weet je bijna zeker dat dat een succes gaan zijn. Ik bedoel, de crossaintjes en zo zijn altijd goed toch? Dus ontving ik een pakketje met de drie smaken vegan koekjesdeeg uit de koeling en kon ik de keuken in. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

Danerolles bestaat al sinds 1974 en dit betekent dat komend jaar de 50e verjaardag gevierd gaat worden! Een mooi moment om weer met een nieuwe lijn te komen: plantaardig koekdeeg. Je snapt dat ik zeer benieuwd was. Deels omdat ik voorstander ben van ‘zelf bakken’ en deels omdat ik benieuwd ben naar de smaak zonder dat er gebruik is gemaakt van roomboter.
vegan koekjesdeeg uit de koeling eigen foto

Drie smaken vegan koekjesdeeg uit de koeling

Met de keuze tussen drie smaken, is er voor ieder wat wils. Hier thuis vonden kleine broer en ik ‘chocolate chunk’ het lekkerst, de man gaat voor ‘almond cranberry’ en grote broer kon helaas niet proeven omdat het deeg gemaakt is in een omgeving waar ook pinda’s worden verwerkt.

Chocolate Chunk: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën en vetten (shea, kokos, raap), pure chocolade (16%) (suiker, cacao massa, cacao boter, sojalecithine, natuurlijk vanille aroma), cacaopoeder, rijsmiddelen (E450, E500, E503), invertsuikerstroop, zout, natuurlijk bourbon vanille aroma, lecithine, karamel.
Oatmeal Cinnamon: bloem, suiker, havervlokken (22%), plantaardige oliën en vetten (shea, kokos, raap), invertsuikerstroo, kaneel, zout, natuurlijk aroma, lecithine, karamel, rijsmiddelen (E450, E500).
Almond Cranberry: tarwebloem, suiker, plantaardige oliën en vetten (shea, kokos, raap), cranberry (8%), amandelen (8%), rijsmiddelen (E450, E500, E503), invertsuikerstroop, zout, natuurlijk bourbon vanille aroma, lecithine, karamel.

How to

Binnen ongeveer 15 minuten bak je je eigen versgebakken koeken. De enige voorbereiding die je moet nemen is: de oven voorverwarmen, het deeg in 8 stukken snijden, op de bakplaat leggen. Wil je een chewy koek ga dan voor 12 minuten of wil je een crunchy koek kies dan voor 16 minuten. Bakken maar!

Conclusie

Hoewel ik toch het liefst zelf koekjes ‘from scratch’ bak, kan ik me goed voorstellen dat menigeen hier heel gelukkig van wordt. Onverwacht visite? Je pakt het verse koekjesdeeg uit de koeling en binnen een kwartier heb je vers gebakken koekjes die ook nog eens plantaardig zijn.

Ik keur deze nieuwe lijn van Danerolls goed en ik denk dat heel veel mensen hier blij van worden. Mocht je toch helemaal zelf koekjes willen bakken, hier vind je allerlei lekkere koekjesrecepten >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie