Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

seizoensgroenten in mei

Seizoensgroenten in mei: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in mei. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in mei. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in mei? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in mei, een aantal lekkere recepten bij elkaar gezocht. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in mei

Nieuwsgierig wat nu precies de groenten zijn die in mei thuishoren? Daar gaan we: andijvie, asperges, bloemkool, doperwt, groene selderij, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, prei, raap, raapstelen, radijs, spinazie, spitskool, uien, warmoes en wortelen. Keuze genoeg toch?

Deze recepten maak je in mei

1. Deze andijviesalade met vega shoarma maakte ik een paar jaar geleden al eens maar dan met ‘gewone’ shoarma. Het recept schoot me ineens weer te binnen en ik besloot deze salade weer eens te maken. Super lekker! En uiteraard deel ik het recept graag met je. Kijk je mee?

2. Dit is echt een top visschotel! Met wortel en prei, die samen thuishoren in deze maand. Maak ‘m ook zeker als je eters krijgt want je kunt ‘m voorbereiden en terwijl de oven zijn ding doet kun je zelf lekker borrelen met de visite.

3. Als je het over comfort food hebt, mag risotto niet ontbreken. Ik maakte deze risotto met tuinerwten, spek en ui tijdens het lange paasweekend. Heerlijk!

De seizoensgroenten in mei bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord