Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Gember o’clock: waarom je altijd gember in huis zou moeten hebben
Gember o'clock: waarom je altijd gember in huis zou moeten hebben foto

Gember o’clock: waarom je altijd gember in huis zou moeten hebben

Gember, door haters ook wel grondwortel genoemd, heeft stiekem een heleboel voordelen voor je gezondheid. Dit kronkelige stukje wortel smaakt ook nog eens lekker; het kan je maaltijd echt afmaken. Kortom, ik vond het tijd voor een blog met gember in de hoofdrol. 

Mijn favoriete toepassing van gember? Ik maak er thee van, samen met munt, en ik gebruik het graag in marinades of roerbakseltjes. Love it! O en als we sushi eten beleg ik die graag met lekker veel sushigember. Ik bewaar zelf gember altijd in de koelkast, omdat in mijn ervaring gember daar het langste goed blijft.

Waarom je altijd gember in huis zou moeten hebben

Laten we beginnen met het feit dat gember een bron van antioxidanten is. Het kan je helpen om je immuunsysteem te versterken, je cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen en je lichaam te helpen bij het bestrijden van ontstekingen.

Gember kan ook helpen bij het verminderen van misselijkheid en braken, bijvoorbeeld als je last hebt van reisziekte (of zwanger bent). Het helpt sowieso bij het verbeteren van de spijsvertering en kan maagklachten verlichten. Dus als je na het eten van een stevige maaltijd last hebt van een opgeblazen gevoel, probeer dan een lekker glas gemberthee om je spijsvertering te helpen. Lekker ook in combinatie met verse munt!

Nog een pluspunt: gember kan ook helpen bij het verminderen van spierpijn en stijfheid. Dus als je na een zware trainingssessie redelijk krom loopt van ellende, probeer dan een beetje gember toe te voegen aan je dieet om te helpen bij het herstel.

Ok, gember is niet in alle vormen top. Want ik weet niet of je je ooit aan een pure gembershot hebt gewaagd? Ik wel. Meerdere pogingen gedaan maar nope ik doe het niet meer hoor, dat is echt een brug te ver. Tranen in mijn ogen en het gevoel alsof er een gat in je slokdarm en maag wordt gebrand. Dus no thanks.

Allemaal geweldige redenen om altijd gember in huis te hebben en het toe te voegen aan je dieet toch? Het is niet alleen lekker, maar ook goed voor je gezondheid! Op zoek naar recepten waarin gember verwerkt is? Die vind je hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie