Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Kerst naamkaartjes: om je kersttafel nog mooier te maken
kerst naamkaartjes foto

Kerst naamkaartjes: om je kersttafel nog mooier te maken

Met Kerst de tafel extra mooi dekken wordt nog leuker als je ook nog zelf naamkaartjes maakt voor je gasten. Bijkomend voordeel: je kunt van tevoren bedenken wie je waar wilt laten zitten. Voorkom je gelijk dat tante Ans weer ruzie maakt met je moeder bijvoorbeeld. Ik zocht op Pinterest naar zes leuke kerst naamkaartjes. 

Behalve dat je zelf gaat knutselen kun je het natuurlijk ook aan je kinderen overlaten. Zijn ze misschien niet zo strak als je zou willen maar wel heel schattig. En kant-en-klaar kopen kan natuurlijk ook altijd nog…

6x de leukste kerst naamkaartjes

1. Eenvoudig maar o zo stijlvol: spierwitte kaartjes met een takje rozemarijn. Alleen zorgen dat je de takjes rozemarijn er netjes doorheen prikt en de namen netjes schrijft en je bent klaar.

2. Dit idee is perfect voor ieder interieur. Kies mooie kerstballen (ik zou plastic kiezen voor kinderen) en servetten in de kleuren die bij jouw interieur passen en hang er een labeltje aan met de naam van de gast.

3. Houten wasknijpers in huis? Dan alleen nog takjes rozemarijn kopen (0f plukken uit eigen tuin) en je hebt in een handomdraai deze leuk naamkaartjes.

4. Je kunt het jezelf heel makkelijk maken door kant-en-klare labels in de vorm van sterretjes te kopen of je kunt ze zelf knippen. Schrijf met een Edding de namen op de sterretjes en bind ze met een stukje touw of lint om een opgerold servet.

5. De kaartjes kun je al voorbereiden en als je dan tijdens de traditionele kerstwandeling in het bos wat takjes en groen verzamelt, kun je voor je aan tafel gaat samen met de kinderen deze naamkaartjes in elkaar zetten.

6. Dit is toch wel het ultieme kerst naamkaartje of niet? En ook eenvoudig van tevoren klaar te maken, handig!

Welke kerst naamkaartjes vind jij het leukst? Ik ga voor nummer 1 of 4!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie