Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Sport
  • /
  • Een drukke baan en sporten: hoe combineer je dat?
Een drukke baan en sporten: hoe combineer je dat foto

Een drukke baan en sporten: hoe combineer je dat?

Het combineren van sporten met een drukke baan kan een uitdaging zijn, maar het is wel belangrijk om fit en sterk te zijn en te blijven om die drukte goed aan te kunnen. Als je een drukke baan hebt, is het vaak moeilijk om tijd te vinden om te sporten. Er zitten tenslotte maar zoveel uren in een dag… In dit blog deel ik enkele tips die kunnen helpen.

Een drukke baan en sporten: zes tips

1. Plan je trainingen vooruit
Het plannen van je trainingen kan je helpen om je eraan te houden. Maak bijvoorbeeld op zondag een planning voor je trainingen in de komende week én houd je eraan.

2. Zoek een sport die bij je past
Zoek naar een sport die je leuk vindt en die je graag doet. Als je niet van hardlopen houdt, wordt het moeilijk om jezelf te motiveren om het te doen. Zoek iets dat je plezier geeft en waar je naar uitkijkt.

3. Zoek naar een trainingsmaatje
Zoek iemand die met je kan trainen en die je kan motiveren om te blijven gaan. Het kan leuker zijn om samen te sporten en je kunt elkaar helpen gemotiveerd te blijven. Overigens is alleen sporten ook helemaal prima natuurlijk.

4. Maak gebruik van de lunchpauze
Gebruik je lunchpauze om een ​​snelle training te doen of om een wandeling te maken. Zo kom je niet alleen aan lekker veel stappen, maar het kan je helpen om je energie te verhogen en om beter te presteren op je werk.

5. Zoek naar manieren om te bewegen op het werk
Als je een kantoorbaan hebt, kun je proberen om meer te bewegen op het werk. Sta op en loop rond tijdens vergaderingen of probeer een staand bureau te gebruiken. Natuurlijk pak je altijd de trap in plaats van de lift. Als je dit allemaal toepast, kan het kleine, maar belangrijke veranderingen maken in je fysieke activiteit.

6. Zorg voor voldoende slaap en rust
Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en rust krijgt, zodat je lichaam en geest kunnen herstellen. Dit kan je helpen om meer energie te hebben en beter te presteren, zowel op het werk als tijdens het sporten.

En, gaan bovenstaande tips je helpen om  een drukke baan en sporten te combineren? Ik ga in ieder geval weer mijn sportmomenten plannen voor de komende week! 

 

WANNAHAVES VOOR THUIS SPORTEN

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie