Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Goals 2018

Goals 2018: heb jij al plannen voor het nieuwe jaar?

Ennnnn ontspannnnn….. de kerstvakantie is begonnen voor de broers en zelf hoef ik ook anderhalve week niet naar kantoor. Heerlijk even zo’n pauze in die hysterische decembermaand. Tijd om te relaxen, te lezen, te sporten enzovoort. Opladen voor 2018. Heb jij al plannen voor het jaar dat bijna beginnen gaat?

Ik ben niet van de goede voornemens. Als ik iets wil dan ga ik het doen zodra ik heb bedacht dat ik het wil doen. Wachten tot 1 januari vind ik niet nodig. Neemt niet weg dat je zo aan het eind van een jaar best mag terugkijken op wat je hebt bereikt en wat je graag had willen bereiken maar (net) niet is gelukt. Ik heb mijn blog over mijn plannen voor 2017 er nog eens op nagelezen. Heb ik ze waargemaakt? Let’s see…

Zijn mijn plannen voor 2017 werkelijkheid geworden?

Goede voornemens: fijn voor de lijn
Ieder jaar nemen talloze mensen zich voor om vanaf 1 januari ‘aan de lijn’ te gaan. Sommigen houden het inderdaad vol maar een groot deel laat dit voornemen al vrij vlot weer los. Het is ook een toestand, die eeuwige strijd met gewicht en eten. Ik ga gewoon verder met voedzame maaltijden zelf bereiden en houd ruimte voor lekkers. Ik stop alleen niet álles wat lekker lijkt in mijn mond, maar kies bewust voor iets waarvan ik zeker weet (of denk te weten) dat het de moeite van die calorieën waard is. En ik aarzel ook niet om te stoppen met eten als iets toch niet zo lekker is als ik dacht. Trakterende collega’s? Ik zeg zonder moeite nee, terwijl ik collega’s om mij heen daar beduidend meer moeite mee zie hebben. En jij, hoe doe jij dat?

Dit heb ik aardig kunnen volhouden. Misschien wel wat meer lekkers in mijn mond gestopt dan ik eigenlijk had gewild maar hé, daar staat dan wel weer tegenover dat ik aardig wat heb afgesport dit jaar. Daarover later meer 😉

Goede voornemens: recepten wishlist
Ik wilde in de afgelopen Sinterklaasperiode zelf gevuld speculaas bakken. Niet gelukt want te druk en teveel anders lekkers. Dus op mijn wishlist voor dit jaar staat in ieder geval gevuld speculaas bakken. Een pavlova is ook zo’n recept dat ik dit jaar een keer als dessert op tafel wil zetten. O en ik had me afgelopen zomer voorgenomen om vaker maaltijden met de BBQ te bereiden. Ook gewoon doordeweeks. Dat ga ik deze zomer weer doen en ook vaker. En verder wil ik dit jaar toch echt vaker vegetarische maaltijden koken, maar dan wel recepten die écht super lekker zijn. Recepten waarbij je vlees of vis niet mist dus. Als je nog aanraders hebt: ik houd me aanbevolen!

Yes! Dit jaar heb ik dus wel gevuld speculaas gebakken. En goddelijk dat het was! De pavlova schuif ik door naar 2018. En de rest is best aardig gelukt.

Goede voornemens: Pukster!
Dit jaar ben ik van plan om vaker persoonlijke blogs te schrijven voor Pukster. Tot nu toe postte ik vooral recepten en hier en daar een boekreview of uittip. Uiteraard blijven die ook in 2017 met regelmaat voorbij komen maar af en toe een artikel waarin je mij beter leert kennen is een leuke aanvulling dacht ik. Eens? Als je verzoeken hebt voor bepaalde dingen die je nog mist op Pukster hoor ik het ook graag.

Dit ‘goede voornemen’ zet ik gewoon voort in 2018 omdat ik dit niet echt heb waargemaakt in 2017. Sorry!

Goals 2018:

Kort samengevat: lekker doorgaan met waar ik mee bezig ben. Een fijne combi van gezin, werk, sport en ontspannen. En dat ontspannen is voor mij vaak in de keuken te vinden in de vorm van bakken en koken. Maar ook op de bank kruipen met een dekentje, pot thee en een fijn boek of Netflix vind ik zo nu en dan heerlijk. Een avondje bios, uit eten, vakanties en af en toe een weekendje weg horen er ook bij.

Heb jij al leuke, spannende, moedige of eenvoudige plannen voor volgend jaar gemaakt?

Geef een reactie