Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Oosterse kippensoep met rijst en taugé
oosterse kippensoep met rijst en tauge foto

Oosterse kippensoep met rijst en taugé

Lekkere soepjes zijn altijd een goed idee, toch? Als je deze vraag volmondig met ja beantwoordt dan word je vast blij van dit recept voor een Oosterse kippensoep met rijst en taugé. Goed gevuld en heerlijk vol van smaak. Dan kun je er wel weer even tegen. 

Als je een soepliefhebber bent, probeer dan zeker een keer het recept voor Jambalaya soep. Echt een heerlijke maaltijdsoep. En als je, net als ik, in het bezit bent van een CrockPot (oftewel slowcooker) dan kan ik je het recept voor Mexicaanse soep ook aanraden. Stuk voor stuk rijkgevulde maaltijdsoepen. Voor mij is dat altijd echt comfort food. Zeker op koude dagen; lekker opwarmen.

Dit heb je nodig:

2 liter kippenbouillon
4 kippendijfilets
400 gram taugé
200 gram zilvervliesrijst
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
stukje gember van zo’n 3 cm, geraspt
0,5 rode peper, fijngehakt
3 lente-uitjes, in ringetjes
sap van 1 limoen
1 eetlepel gembersiroop
gebakken uitjes

Zo maak je deze Oosterse kippensoep met rijst en taugé:

1. Zorg dat de kippenbouillon tegen de kook aan is en voeg de kippendij, gember en ui toe en pers het teentje knoflook boven de pan uit.

2. Laat de kip zo’n 10 minuten garen terwijl de bouillon steeds tegen de kook aan is.

3. Haal de kip uit de pan en zet weg.

4. Voeg de zilvervliesrijst en gembersiroop toe aan de bouillon en kook zachtjes volgens de tijd op de verpakking beetgaar. Roer regelmatig met een spatel over de bodem zodat de rijst niet blijft plakken.

5. Pluk de kip ondertussen uit elkaar met twee vorken of met je vingers.

6. Voeg de rode peper, taugé en het limoensap toe aan de soep en laat nog heel even zachtjes pruttelen.

7. Verdeel de soep over 4 kommen, voeg de kipstukjes toe en garneer met de ringetjes lente-ui en wat gebakken uitjes.

Wij hadden voldoende aan een kom van dit fijne soepje, waarvan ik het idee voorbij zag komen in een van supermarkt magazines (vraag me niet meer welke precies…).  Mocht je nou met grote eters te maken hebben, dan kun je uiteraard de hoeveelheden verdubbelen óf zorg dat je er nog wat lekkers naast hebt staan op tafel. Dinner rolls bijvoorbeeld met een lekker smeerseltje.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie