Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Gezond blond haar is het mooiste blond foto

Gezond blond haar is het mooiste blond

Blond haar is een van de meest populaire haarkleuren ter wereld, of het nu natuurlijk is of gekleurd. Het is belangrijk om je blonde lokken goed te verzorgen om de kleur levendig en gezond te houden. In dit blog vind je enkele tips over de verzorging van gekleurd blond haar en natuurlijk blond haar, met een focus op de juiste shampoo.

Verzorging van natuurlijk blond

Als je natuurlijk blond haar hebt, is het belangrijk om het goed te hydrateren en te voeden. Het gebruik van een shampoo die speciaal is ontworpen voor blondines kan helpen om de heldere tint van je haar te behouden en te versterken. Deze shampoos bevatten vaak ingrediënten zoals kamille, calendula of haver, die helpen om de glans van je haar te versterken en het gezond te houden.

Een andere belangrijke tip voor het verzorgen van natuurlijk blond haar is om het goed te beschermen tegen de zon. Blond haar is gevoeliger voor schade door UV-straling dan andere haarkleuren. Gebruik daarom een leave-in conditioner of een haarspray met UV-bescherming om je haar te beschermen tegen de zon.

Verzorging van gekleurd blond haar

Als je gekleurd haar hebt, is het belangrijk om te zorgen dat de kleur zo lang mogelijk behouden blijft. Het gebruik van de juiste shampoo kan daarbij helpen. Kies voor een shampoo die speciaal is ontworpen voor blond gekleurd haar en die vrij is van agressieve chemicaliën, zoals sulfaten. Deze chemicaliën kunnen je haarkleur namelijk aantasten.

Een andere optie is om een kleurbehoudende shampoo te gebruiken. Deze shampoos zijn ontworpen om de kleur van je haar te beschermen en te versterken. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals vitamine E, zonnebloemolie of arganolie, die je haar beschermen tegen vervaging.

Het is ook belangrijk om niet te vaak je haar te wassen als je gekleurd blond haar hebt. Te vaak wassen kan de kleur vervagen en je haar beschadigen. Probeer je haar niet meer dan twee keer per week te wassen en gebruik tussen de wasbeurten door een droogshampoo om je haar op te frissen.

Tot slot

Onthoud dat de juiste shampoo slechts een deel van de verzorging van je haar is. Om gezond en levendig haar te behouden, is het belangrijk om het goed te hydrateren en te voeden met een conditioner en masker. Ook regelmatig knippen van de dode puntjes kan helpen om je haar gezond te houden.

Of je nu natuurlijk blond haar hebt of gekleurd blond haar, het is belangrijk om je haar de zorg en aandacht te geven die het verdient. Door de juiste producten te kiezen en je haar goed te hydrateren en te voeden, kun je ervoor zorgen dat je haar er gezond, levendig en stralend uitziet.

 

(Dit artikel betreft een samenwerking.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie