Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Succesnummer: de kinder traktatieplank

Succesnummer: de kinder traktatieplank

Ik heb vier kinderen, wat dus ook betekent dat ik vier keer per jaar een kinderverjaardag organiseer. Voor sommigen een regelrechte nachtmerrie, maar ik hou wel van feestjes geven en probeer iedere keer weer met iets verrassends te komen. Voor de aanwezige volwassenen op het feest maak ik meestal een kaasplank. Op een mooie serveerplank ziet dit er al snel indrukwekkend uit en zo kwam ik op het idee om deze kinder traktatieplank te maken.

Wat heb je nodig? Je hebt hiervoor allereerst natuurlijk een mooie serveerplank of dienblad nodig. Ik kocht dit bewuste exemplaar bij de Xenos. Als je de plank hebt, is het alleen nog een kwestie van lekkere dingen kopen en het een beetje leuk te schikken.

Snoep ook verstandig

kinder traktatieplank 2Op een verjaardag eten de kinderen vaak heel veel snaai en ik vind het altijd wel leuk om er dan ook gezonde dingen bij te doen. Je kunt hiervoor fruit kiezen dat jouw kind lekker vindt. Die van mij zijn bijvoorbeeld dol op watermeloen en aardbeien.

De watermeloen heb ik deels in punten gesneden en het andere deel heb ik in plakken gesneden waaruit ik met koekstekers vormpjes heb gedrukt. Hartjes, sterren, letters: doe wat je wil. Aardbeien kunnen er gewassen op met kroontjes en al (die kun je trouwens gewoon opeten). Snijd een kiwi doormidden (met een mesje maak je kartels, dit is zo gepiept). Rode bessen staan ook altijd feestelijk net als een doorgesneden passievrucht (kun je chocola of spekkies in dippen). Druiven, frambozen… nou goed je snapt het wel.

Kinder traktatieplank: hallo sugarrush

Het blijft een kinderverjaardag natuurlijk en daar horen ook snoepjes bij.  Vul de plank verder met bijvoorbeeld  brownies, kitkat, koekjes, marshmallows, zure matten, snoepbanaantjes en alles wat jouw jarige Job of Jet lekker vindt. Probeer kleuren te gebruiken die bij elkaar passen, zo zorg je voor een mooi geheel. Let wel op het gebruik van harde, gladde snoepjes. Tijdens een verjaardag lopen er vaak kindjes van alle leeftijden rond, dus houd daar rekening mee.

Tot slot heb ik de schaal versierd met een paar kleine chrysantjes, maar je kunt hier allerlei (niet-giftige) bloemsoorten voor gebruiken. Je hebt ook eetbare bloemen zoals viooltjes, rozenblaadjes of de bloemen van de Oostindische kers. Maak er gewoon iets moois van.

Super feestelijk toch! En reken maar dat zo’n kinder traktatieplank een succesnummer is. Ga jij er binnenkort ook een maken?

Hoi ik ben Bianca en ik woon samen met mijn man en 4 kinderen in Almere. Ik heb mijn eigen bedrijf als Virtual Assistant en freelance tekstschrijver (www.battheoffice.nl). Ik hou van reizen, creatief bezig zijn, koken en lekker eten en ga graag op pad met mijn gezin of spreek af met familie & vrienden.

Geef een reactie