Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Friday favorites #39 wooninspiratie 3x

Friday Favorites #39: wooninspiratie

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favorieten van de afgelopen periode met je in deze nieuwe ‘Friday Favorites‘. Dit keer is het thema wooninspiratie. Kijk je mee?

Friday Favorites #39: wooninspiratie

FF #39: wandkast
Toen we in dit huis gingen wonen, waren we er al snel uit dat er een andere wandkast moest komen. Maar welke… We zijn vrij kieskeurig en toen kwam ook nog de lockdown en viel er niets meer te kijken. Pas geleden boekten we een half uurtje shoppen bij een meubelzaak. Thuis deden we via de website het voorwerk en dat scheelde, eenmaal in de winkel waren we er vlot uit.  Als het goed is staat in juni een gloednieuwe zwarte (half open) kast hier te shinen.

FF #39: cirkellamp 
Voor een hoekje in de kamer ben ik nog steeds op zoek naar dé lamp. Nu staat er een witte bol op de grond en dat geeft echt wel mooi licht, maar ik vind het niks dat dat ding op de grond staat. Cirkellampen vind ik erg mooi maar er zijn dan weer weinig mooie voor aan de wand. Maar wat nu als we een plafondlamp aan de wand hangen. Moet kunnen toch?

FF #39: wandbureau
Nu iedereen al tijden thuiswerkt is de vraag naar bureaus enorm toegenomen. Maar wat nu als je helemaal geen plek hebt voor een bureau? Je kunt natuurlijk de eettafel overdag gebruiken als bureau maar er zijn ook andere oplossingen. Een wandbureau bijvoorbeeld. Als je het niet gebruikt blijft hij lekker compact opgeklapt tegen de muur en als je ‘m wel nodig hebt, klap je ‘m in een mum van tijd uit. Past misschien wel op een overloop of een hoekje in de gang, woonkamer of slaapkamer?

FF #39: kapstok op maat
Nog een aanrader! Als je net als wij een nis in de hal hebt voor een kapstok dan kun je een staande kapstok op maat laten maken. Wij hebben die van ons nu een jaar in huis en zijn er erg blij mee. Stoer ding van zwart metaal en hout dat niet alleen functioneel is maar ook mooi oogt.

FF #39: kleine keuken
Voor iedereen die er ruimte voor heeft, in de garage, op zolder of in de bijkeuken: een extra keuken is een uitkomst als het gaat om voorraad opbergen maar vooral als aflegruimte om de was op te vouwen. In het vorige huis hadden we een klein keukenblok en nu, in het nieuwe huis, een stuk grotere en het is echt zó handig. Wij hebben er geen wasbak of water in maar wel een lekker ruim werkblad en lekker veel lades en een hoge kast om spullen in op te ruimen.

FF #39: handdoekenrek
Wil je, net als wij, graag zo min mogelijk gaten boren in de tegels van je (gloednieuwe) badkamer? Dan is een staand handdoekenrek een uitkomst. Wij hebben in onze badkamer een witte en bij de broers staat een zwarte. Je verplaatst ‘m ook eenvoudig van bijvoorbeeld de wastafel naar de douche of het bad. Grijp je nooit mis.

Als jij ook friday favorites hebt of tips voor leuke cadeautjes: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

 

(Dit blog bevat gesponsorde links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie