Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Seizoensgroenten in december: deze recepten maak je nu

Seizoensgroenten in december: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in december. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in december. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in december? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in december, zes lekkere recepten bij elkaar gezocht. Allemaal met een feestelijk tintje. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in december

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in december thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, aardpeer, andijvie, boerenkool, groene selderij, knolselderij, koolraap, paddestoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rodekool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, winterpostelein, witlof, wittekool en wortelen. Keuze genoeg weer dus!

Deze recepten maak je in december

1. Blinde vink met aardpeer. Hoe ‘gewoon’ een blinde vink dan ook mag klinken, zo’n bord op tafel tijdens kerst ziet er toch fantastisch uit?

2. Als voorgerecht doet een soepje het altijd goed. Dit recept voor soep van savooikool met spek is ook nog eens prachtig van kleur.

3. Tijdens het kerstdiner met familie en/of vrienden is het altijd fijn om keuze te hebben. Zodat iedereen iets op tafel vindt dat hij/zij graag eet. Bijgerechten lenen zich hier goed voor, zoals deze kleurige wintersalade met zoete aardappel en boerenkool.

4. Dit recept voor pasta met wittekool en spekjes is perfect comfort food voor een luie zondag in december. Of voor een van de kerstdagen als je hebt besloten dat die wordt besteed op de bank, in huispak met een goed boek of Netflix.

5. Rode uien chutney is heerlijk! En alleen al voor de kleur zou je dit toch op tafel zetten tijdens kerst? Doet het fijn bij een stukje vlees.

6. Nog zo’n lekker bijgerecht: geroosterde wortelen met geitenkaas en granaatappel. Denk dat je visite hier ook heel blij van wordt. Wat jij?

De seizoensgroenten in december bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Geef een reactie