Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Chines Takeaway met 5 ingrediënten foto

Chinese Takeaway met 5 ingrediënten | Kwoklyn Wan

Eerder schreef ik al reviews over Chinese Takeaway en Chinese Takeaway Veggie van Kwoklyn Wan. En nu is er een vervolg: Chinese Takeaway met 5 ingrediënten! Een boek vol met heerlijke Chinese recepten die je gewoon in je eigen keuken kunt bereiden met niet meer dan 5 ingrediënten per recept. Ik kreeg het boek om er een review over te schrijven. Lees je mee?

Met Chinese Takeaway met 5 ingrediënten laat Kwoklyn Wan zien dat de Chinese keuken niet complex hoeft te zijn. Van tot yup-soep, krokante wontons en dumping met een vulling van kip, tot foeyonghai met zeevruchten, chow mei en gebakken aubergine met miso en sesam. All 80 gerechten in dit boek kun je bereiden met slechts vijf ingrediënten. Je hoeft alleen maar zout, peper, suiker, sojasaus en olie in je voorraadkast te hebben. Bereid je repertoire ‘snel en makkelijk’ uit en zet binnen een mum van tijd een smakelijke Chinese maaltijd op tafel. De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en met de eenvoudige recepten van Kwoklyn Wan is het bereiden van je favoriete Chinese gerecht slechts een kleine moeite. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Chinese Takeaway met 5 ingrediënten:

chinese takeway met 5 ingredienten omslagHet boek telt 160 pagina’s en 80 recepten uit de Chinese keuken. Na een handige inhoudsopgave, inleiding en info over kookgerei, menu-ideeën en Chinese festivals, zijn de recepten onderverdeeld in de hoofdstukken Soepen, Lichte hapjes, Vis & zeevruchten, Rijst, Kip & eend, Vlees, Vegetarisch, Sauzen & bijgerechten en Desserts & drankjes.  Achterin vind je nog een handig register en een dankwoord van Kwoklyn.

Check ook zeker even het YouTube-kanaal van Kwoklyn voor de nodige kookfilmpjes. Er komen ook de nodige recepten uit dit boek en de vorige boeken voorbij. Als je het dus toch een beetje spannend vind, kun je gewoon met hem mee-koken ;-).

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van dit boek weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Zoete kippendijen met honing & sojasaus
2. Gestoomde broodjes met spek & ei
3. Zalm met zoete chilisaus & sobanoedels
4. Kantonese knoflookgamba’s
5. Udonnoedels met kipsaté
6. Pulled chicken met zoete sojasaus
7. Biefstuk met miso & geroerbakte groenten
8. Ossenhaas met oestersaus & noedels
9. Bananenbeignets
10. Chinese gefrituurde appel met karamel

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je de andere boeken van Kwoklyn al in de kast hebt staan én of je nu dit nieuwe boek, Chinese Takeaway met 5 ingrediënten, aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? 

(Dit blog bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie