Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

brits bakboek 3x

Brits bakboek | Regula Ysewijn

Misschien ken je Regula Ysewijn al van haar blog Miss Foodwise of als jurilid van Bake Off Vlaanderen. En als je haar nog niet kent dan is het verschijnen van haar Brits Bakboek een mooie aanleiding om daar verandering in te brengen. 

Als je van bakken houdt, graag van baksels smult, dol bent op high-tea en/of op alles wat met Groot-Brittanië te maken heeft, dan is het boek van Regula zeker de moeite waard. Het boek werd pas geleden bij mij thuis gebracht door de postbode en bij mij krijgt het zeker een plekje tussen de andere kookboeken.

Over Regula Ysewijn

Regula is culinair auteur en fotograaf en ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Op haar website, Miss Foodwise, schrijft ze sinds 2010 over haar culinaire ontdekkingen en ze is auteur van de boeken Pride and Pudding en Belgian Café Culture. Voor haar werk is ze vaak in Groot-Brittanië, waar ze meewerkt aan verschillende publicaties zoals het magazine van Borough Market en programma’s voor de BBC.

Wat je kunt verwachten van het Brits Bakboek

Brits BakboekJe kunt rekenen op een boek vol met 100 favoriete Britse recepten van Regula. Stuk voor stuk voorzien van prachtige foto’s en een stukje informatie over de achtergrond, tradities enzovoort. Na een introductie, uitleg over ingrediënten en andere nuttige informatie zijn de recepten overzichtelijk  onderverdeeld in hoofdstukken: Cakes, Traybakes, Fruit loafers & cakes, Sweet tarts & pies, Gingerbreads, Biscuits, Buns, Oatcakes, griddle cakes & scones, Bread en Savoury pies. Achterin het boek vind je nog een dankwoord, literatuurlijst, ingrediëntenindex, receptenregister en nuttige adressen.

“An excellent and diligently written book celebrating some super-tasty British treats.” | Jamie Oliver

Mijn favorieten

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje favorieten genoteerd:
1. Lemon drizzle cake
2. Tottenham cake
3. Bakewell tart
4. Banburry apple pie
5. Cornish fairings
6. Yorkshire tea cakes
7. Chelsea buns
8. Whitby lemon buns
9. Welsh cakes
10. Chicken & mushroom pies

Het mag duidelijk zijn dat je met dit boek bij de hand zonder moeite een klassieke Engelse high tea in elkaar draait. Een fijn boek voor bakliefhebbers dus!

Titel: Brits Bakboek
Auteur: Regula Ysewijn
Uitgever: Carrera Culinair
Prijs: € 31,99

Koop bij bol.com

Ben je net als ik dol op mooie kookboeken? Lees dan ook eens mijn kijk op Suqar, Time of Vegan 100

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie