Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Friday Favorites #34 3x

Friday Favorites #34: hier wordt Corina blij van

Regelmatig kom ik (Sabine) leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Vandaag is het weer tijd voor friday favorites, Dit keer vroeg ik aan Corina of ze haar favorieten wil delen.

Corina Evers is je vriendin als je een PowerPoint presentatie ‘next level’ nodig hebt of als je wel een fijne Virtual Assistent kunt gebruiken. Corina en ik kennen elkaar uit het ‘Almeerse’ en ze is ook nog eens ambassadeur voor ‘werken & ontmoeten’ bij de nieuwe bibliotheek, waar ik werk.

“Natuurlijk Sabine! ‘Tuurlijk wil ik mijn Friday Favorites wel met jouw volgers delen. Ik zal de lippenbalsem achterwege laten maar dat is ook zeker een item waar ik niet zonder kan. Maar goed… wat zijn dan wel mijn favorieten? Dit zijn ze op dit moment.”

Friday Favorites #34: hier wordt Corina blij van

Leuchtturm1917

Leuchtturm1917Ik heb heel wat notitieboekjes versleten: diverse varianten van de HEMA, tussendoor ook van Moleskine maar vooral heb ik er veel gekocht omdat ze zo mooi waren. Vol enthousiasme begonnen met ideeën opschrijven, waarna ze vervolgens in de kast verdwenen. Na de Moleskine volgende uiteindelijk de Leuchtturm1917 in een petrol kleur. En sindsdien is mijn koopwoede gestopt. Mijn planning, gedachtes en nieuwe ideeën vinden hun plek tussen de vierkantjes, want op lijntjes schrijven doe ik al een tijdje niet meer. Of vierkantjes of blanco. Geef mijn creatieve geest maar de schuld. ?

24Bottles

24 Bottles“Water drinken is goed voor je, minimaal 2 liter per dag!” Het is al jaren lang tegen mij gezegd maar toch kon ik er de toegevoegde waarde niet van inzien. Sinds mijn moeder diabetes heeft (mijn oma had het ook), ben ik per direct gaan minderen met suiker (koffie zwart graag en geen andere tierelantijnen) en amper frisdrank meer of sapjes. Kortom: veel water drinken dus. Maar om de haverklap een glas vullen zag ik niet zitten en ik zag mezelf ook niet met zo’n Dopper-ding lopen. Op Instagram kwam ik toevallig (uhu) een gesponsord bericht tegen van de waterflessen van 24bottles. Made in Italy! Chique uitstraling en houdt zowel warme als koude dranken langer warm en koud (wel in die volgorde). Hij gaat overal mee naar toe en past prima in mn tas (500ml).

Spotify

SpotifyNiet iets tastbaars maar wel iets waar ik niet zonder kan tijdens het werken. Soms zijn er dagen dat ik echt alleen in stilte kan werken, maar veelal begint de dag met de juiste muziek. En dan zijn liedjes waarin gezongen wordt niet handig. Want voordat ik het weet, zing ik met alles mee en probeer ik ook de song te raden bij de eerste deun (kan best irritant zijn…). Niet handig als je je kop erbij moet houden. Spotify weet gelukkig al mijn voorkeuren en gooit er wekelijks een Discover Weekly tegen aan. Koptelefoon op en afsluiten van de buitenwereld. Favoriet op dit moment is Boris Brechja, heerlijke beat waarin amper gezongen wordt.

Majanna Leather

Ik heb een zwak voor dierenprintjes (printjes… niet de echte velletjes) en was daarom op slag verliefd bij het zien van deze clutch. Een mooie eye-catcher voor als ik niet mijn normale tas wil meenemen. Handgemaakt door Marianne en ook nog eens gepersonaliseerd met een eigen naam tag eraan. Ze maakt veel mooie tassen en andere dingen van echt leer op maat. Check zeker haar webshop even!

Flashcards

flash cardsEigenlijk worden flashcards gebruikt tijdens presentaties. Je schrijft er de steekwoorden op die je nodig hebt als je staat te presenteren. Zelf gebruik ik ze om mijn to do’s van de dag te noteren. Een hele lange to do lijst werkt frustrerend omdat je er dan als een berg tegen op ziet om uberhaupt iets te gaan doen. Dus schrijf ik per dag een aantal actie’s op een apart kaartje . Ik heb een hele stapel in diverse kleurtjes dus ik kan voorlopig wel vooruit.

Tea4you

Tea4YouIk ben een echt koffieleut (zwart dus en sterk) maar sinds ik van een vriendin een proefpakket kreeg van Tea4You drink ik meer thee dan voorheen. Ze hebben echt zo ontzettend veel! Ik heb zelfs een theesmaak ter vervanging van wijn (Champagne-Cassis) en koffie (Cappucino-Caramel)! De nieuwe besteling is onderweg en bevat een nieuwe smaak: Glühwein! Ik ben benieuwd.

Als jij ook friday favorites hebt of tips voor groen in huis: let us know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

 

(Dit artikel bevat gesponsorde links.)

Geef een reactie