Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Is het een muffin? Is het een broodje? Het zijn muffinbroodjes!
muffinbroodje recept

Is het een muffin? Is het een broodje? Het zijn muffinbroodjes!

Muffinbroodjes zijn bij ons thuis een groot succes. Broodjes die eruit zien als muffins en ook qua smaak en structuur er verdraaid veel van weg hebben. Lekker als ontbijt, bij de koffie/thee, mee naar school/werk enzovoort. Invriezen gaat ook prima trouwens.

Ik ben altijd op zoek naar goede tussendoortjes. In de supermarkt lukt dat over het algemeen niet zo best, er zitten altijd wel ingrediënten in die me niet aanstaan bijvoorbeeld. En als je dat combineert met mijn liefde voor bakken en zelfgemaakt… Juist, ik maak veel tussendoortjes zelf. De meesten, zoals deze muffinbroodjes, zijn prima in te vriezen en stop ik ’s ochtend nog bevroren in de trommeltjes. Tegen de tijd dat het 10-uurtje tevoorschijn komt is het ontdooit.

Ingrediënten voor deze muffinbroodjes:

450 gram speltmeel
30 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
30 gram wijnsteenbakpoeder
400 ml Spa rood
Rozijnen naar smaak
kaneel en gember naar smaak
kleine theelepel zout
50 ml olijfolie

Bereiding van deze muffinbroodjes:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de rozijnen wellen in heet water.

2. Doe het meel in een kom en voeg de fructose, kaneel, gember, bakpoeder en het zout toe.

3. Meng dit door elkaar en meng dan met een vork de olijfolie goed door het meelmengsel.

4. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan het meelmengsel en roer even goed door.

5. Verwarm de spa rood even (1 minuut bij 900W in de magnetron) tot het lauwwarm is en roer deze in delen door het meel.

6. Vet een muffinvorm (voor 12 muffins) in, kan ook met bakspray of zet papieren vormpjes in de vorm.

7. Verdeel het beslag over de cupjes en bak de ‘muffins’ in zo`n 15-20 minuten gaar.

Je kunt ze natuurlijk direct opeten terwijl ze nog warm zijn. Maar ze zijn zoals gezegd ook uitermate geschikt om in te vriezen; handig als 10-uurtje mee naar school/werk!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord