Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Eten met het seizoen: groenten en fruit in mei

Eten met het seizoen: groente en fruit in mei

Eten met het seizoen; vroeger deden ze niet anders want je moest het maar doen met wat er te oogsten viel in je eigen omgeving. Of putten uit de voorraad weckgroenten die zorgvuldig was aangelegd in periodes van overvloed.

Tegenwoordig kunnen we als we willen het hele jaar door alle groenten en fruit eten omdat het van over de hele wereld wordt aangevoerd. Maar wees nu eerlijk; zo’n sappige, zoete, Hollandse aardbei in de zomer smaakt toch vele malen beter dan zo’n hard en waterig exemplaar uit Spanje in de winter. Dus wil jij liever eten met het seizoen? Ik zocht voor je uit wat er in de maand mei in Nederland beschikbaar is.

Eten met het seizoen in mei

Aardappelen
Andijvie (krul)
Asperges, groen en wit
Bleekselderij
Bosui
Chinese kool
Doperwten
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Lamsoren
Paksoi
Peer
Peultjes
Postelein
Prei
Raapjes
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rettich
Rode kool
Spinazie
Tomaat (vlees, tros, roma en ronde)
Tuinboon
Ui
Veldsla
Witte kool
Witlof
Wortelen (bos- winter- en waspeen)
Zeekraal

Uiteraard is het mogelijk dat dit rijtje groenten en fruit uit een ander land bij de supermarkt of groenteboer ligt. Even navragen voor je inkoopt dus als je er zeker van wilt zijn dat je Nederlandse producten inkoopt. Volgende maand volgt een overzicht van groenten en fruit in juni! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord