Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

De Bijbel van de Spaanse keuken foto

De bijbel van de Spaanse keuken | Raquel Palla Lorden

Ik kreeg het nieuwe boek De bijbel van de Spaanse keuken toegestuurd door uitgeverij Carrera Culinair. Altijd leuk, als er zo’n verrassing op je ligt te wachten als je thuis komt! Hoewel ik sinds mijn jeugd niet meer in Spanje ben geweest (snel toch weer eens doen), sloeg ik nieuwsgierig aan het bladeren en schreef ik een review. Lees je mee?

Van aardappel-chorizostoof tot sinaasappelcrème en van kip in amandel-saffraansaus tot paella met zeevruchten: in De bijbel van de Spaanse keuken neemt Raquel Palla Lorden je mee op een culinaire trip door het land van haar vader. Van het dorp van haar grootouders tot aan metropool Barcelona, in Spanje wordt gekookt met alles wat land en zee te bieden heeft. Er wordt gebruikgemaakt van minimale, maar kwalitatief hoogstaande producten en de gerechten kenmerken zich door Arabische, Joodse, Franse en Italiaanse invloeden. Van tapas, pinots en nog veel meer net-level barhappen tot aan boerse stoofgerechten, frisse salades en onweerstaanbare zoetigheden. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken omslagHet boek telt maar liefst 495 pagina’s! Gevuld met meer dan 230 Spaanse recepten. Voordat je de recepten en de nodige foto’s tegenkomt, vind je eerst een voorwoord van Raquel en besteed ze aandacht aan ingrediënten, how to’s en basisrecepten. De recepten zijn vervolgens onderverdeeld in de hoofdstukken Noord-Spanje, Oost-Spanje, Zuid-Spanje en De eilanden. Tot slot vind je nog een dankwoord, bronnen en een handig register (in Spaans en Nederlands) achterin het boek. De fotografie zorgt ervoor dat het water je spontaan in de mond loopt!

Over Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden werkt als kok, freelance copywriter en allround creative voor opdrachtgevers in de culinaire sector. Daarvoor werkte ze als food editor voor 24Kitchen en AD Koken & Eten. Raquel woont en werkt in Amsterdam. De bijbel van de Spaanse keuken is haar eerste kookboek.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van De bijbel van de Spaanse keuken weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:

1. Pintxo met gamba en mango
2. Baskische taart met banketbakkersroom en kersen
3. Sandwich met sobrasada, kaas en gekarameliseerde ui
4. Runderstoof met bospaddenstoelen
5. Zachte nougat
6. Broodsalade met ei en druiven
7. Zoete broodkrans met slagroom en vruchten
8. Spaanse kletskoppen
9. Canarische kipstoof
10. Yoghurt-cirtroencake

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie