Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Oosters gehakt met boontjes en rijst
Oosters gehakt met boontjes en rijst foto

Oosters gehakt met boontjes en rijst

Als je dit Oosters gehakt met boontjes en rijst op de bordjes schept en op tafel zet, dan verschijnen er gegarandeerd tevreden gezichten. Omdat het een vrij eenvoudig recept is, kun je dit prima op een drukke doordeweekse dag maken maar ook voor de zondag is dit een top recept. 

Wil je eens variëren? Vervang de haricots verts dan gerust door broccoli of een combinatie van allebei is ook heerlijk. En weet je wat je zeker op tafel moet zetten bij deze maaltijd? Zoetzure komkommer! Schaaf een gewassen komkommer in dunne schijfjes en voeg er 1 eetlepel appelciderazijn, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel suiker en een halve fijngehakte rode peper (zaad en zaadlijsten verwijderd) aan toe. Even omscheppen en dan in de koelkast wegzetten tot gebruik. Heerlijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram basmatirijst
700 gram rundergehakt
500 gram haricots verts
1 ui, gehakt
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 teen knoflook
duimpje gember, fijngehakt
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels kikoman sojasaus
1 theelepel honing
0,5 theelepel sambal
peper en zout
olie
gebakken uitjes

Zo maak je Oosters gehakt met boontjes en rijst:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit ondertussen wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui tot deze bruin wordt.

3. Voeg dan het gehakt en de gember toe en knijp het teentje knoflook fijn boven de pan.

4. Terwijl het gehakt gaart voeg je de ketjap, sojasaus, honing en sambal toe en meng door elkaar terwijl het gehakt gaar en bruin bakt.

5. Was de haricots verts, snijd ze doormidden en kook ze in 5 minuten beetgaar.

6. Breng het Oosters gehakt op smaak met peper en zout naar smaak.

7. Schep nu op ieder bord wat rijst, boontjes en Oosters gehakt.

8. Bestrooi met de lente-ui en gebakken uitjes.

Weet je wat ook fijn is van dit Oosters gehakt-recept? Je kunt het super eenvoudig vermenigvuldigen als je een groep mensen te eten wil geven. Of combineer het met het recept voor de frikadel djagung van Joke. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

Geef een antwoord