Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

burgers van nederland foto

Burgers van Nederland: voor elke burger een burger

Lust jij wel een burgertje op zijn tijd? Dan is het kook- en kijkboek Burgers van Nederland misschien wel iets voor jou. Ik vond het laatst in de brievenbus en mocht het reviewen. Lees je mee? 

Nederland, land van 17 miljoen burgers, met meer dan tweehonderd nationaliteiten, ouderen, jongeren, de forever youngeren, mannen, vrouwen, transgenders of gender loosely, beterweters, allesweters, klagers, vrolijkers, natuurliefhebbers, dierenvrienden, fashionista’s, druktemakers, stiltezoekers en nog veel meer soorten burgers, we hebben het allemaal in ons kikkerlandje! Met net zoveel verschillen als overeenkomsten. Elke burger is anders, maar de basis is hetzelfde. Burgers zijn net als mensen… Verschillende ingrediënten, smaken, sausjes, vega, vegan, vis of vlees: het blijft een burger! (Bron: voorwoord)

Dit kun je verwachten van Burgers van Nederland

burgers van Nederland omslagHet boek van Mir (Mirjam van der Rijst), Mel (Melanie van Vorstenbos) en Noek (Anouk Lorjé) telt 15o pagina’s, gevuld met hamburger recepten. Het ene recept nog lekkerder dan het anderen. Hoewel je misschien zou verwachten dat je alleen maar recepten voor burgers tegenkomt, vind je in het boek ook heel veel toffe foto’s, verhaaltjes, weetjes en nog meer leuks. Een echt kook- en kijkboek dus. Achterin het boek vind je nog een handig register en een nawoord.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Burgers van Nederland een shortlist met de lekkerste burgerrecepten. Dit is mijn top 10:

1. Big burger
2. Baby you make me melt
3. Lekkerbek burger
4. De burger van Bep
5. Krokante portobello burger
6. Let’s go 420!
7. Say cheese! burger
8. De toerist in eigen land
9. De krasse knar
10. Goedemorgen burger!

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie