Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Ovenschotel met spinazie, gehakt en rösti
Ovenschotel met spinazie, gehakt en rösti foto

Ovenschotel met spinazie, gehakt en rösti

Of je spinazie lust… Hier thuis zijn de broers niet dol op spinazie maar als ik het verwerk in bijvoorbeeld een ovenschotel dan fietst het er met gemak in. Dus schudde ik laatst deze ovenschotel met spinazie, gehakt en rösti uit mijn mouw. 

Mocht je thuis ook matig enthousiaste reacties ontvangen als het over spinazie gaat, probeer dan zeker deze ovenschotel. Maar ik heb ook nog een recept voor een andere ovenschotel voor je. Of wat dacht je van een quiche met zalm en spinazie; die wordt sowieso goedgekeurd. Maar goed, nu eerste het recept voor deze heerlijkheid!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

750 gram spinazie (fijngehakt, diepvries, ontdooid en uitgelekt)
350 gram rundergehakt
1 ui, gesnipperd
400 gram rösti
1 ei
150 gram geraspte oude geitenkaas
nootmuskaat (poeder)
kerrie (poeder)
paprika (poeder)
peper en zout

Zo maak je deze ovenshotel met spinazie, gehakt en rösti:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui een minuut of 2-3.

3. Voeg dan het gehakt toe, breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder en bak het gehakt gaar.

4. Meng naar smaak kerriepoeder door de ontdooide en uitgelekte spinazie.

5. Meng de geraspte geitenkaas en het ei door de rösti.

6. Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel er de spinazie overheen.

6. Verdeel daarna het röstimengsel over de ovenschaal en zet deze dan in de oven.

7. Na zo’n 30 minuten is de ovenschotel met spinazie klaar.

Misschien is het een idee om nog een lekker frisse komkommersalade ernaast te maken, als je wat tijd over hebt terwijl de ovenschotel in de oven staat? Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord