Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Chinese takeaway veggie foto.jpg

Chinese Takeaway Veggie | Kwoklyn Wan

Vorig jaar schreef ik al een review over het Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan. Een boek vol met heerlijke Chinese recepten die je gewoon in je eigen keuken kunt bereiden. En nu is er een vervolg: Chinese Takeaway Veggie! Ik mocht ook dit nieuwe boek reviewen. Lees je mee? 

Kwoklyn Wan kookt al zijn hele leven in Chinese restaurants en weet precies hoe je populaire Chinese gerechten bereidt. Na zijn eerste kookboek Chinese Takeaway, laat hij nu met Chinese Takeaway Veggie zien hoe je de lekkerste vegetarische (én veganistische) varianten serveert. Van tom hum-soep tot bloemkoolkatsu en van gestoomde broodjes met vegetarische char siu tot pandan-noedels: alle recepten zitten boordevol smaak en staan in een mum van tijd op tafel.  (Bron: omslag)

Chines Takeaway Veggie banner

Dit kun je verwachten van Chinese Takeaway:

Het boek telt 160 pagina’s en meer dan 70 recepten uit de (veggie) Chinese keuken, inclusief veganistische varianten. Na een handige inhoudsopgave, inleiding en info over kookgerei, menu-ideeën en Chinese festivals, zijn de recepten onderverdeeld in de hoofdstukken Soepen, Voorgerechten & dumplings, Hoofdgerechten, Rijst, Noedels, Bijgerechten en Sauzen, dips & tafelzuur.  Achterin vind je nog een handig register en een dankwoord van Kwoklyn.

Check ook zeker even het YouTube-kanaal van Kwoklyn voor de nodige kookfilmpjes. Er komen ook de nodige recepten uit dit boek en het vorige boek voorbij. Als je het dus echt heel spannend vind, kun je gewoon met hem mee-koken ;-).

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van dit boek weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Gevulde pannenkoekjes met lente-ui
2. Gefrituurde Vietnamese rijstrolletjes
3. Bloemkoolbeignets
4. Met Hoisinsaus geglaceerde tempé
5. Gestoomde broodjes met vegetarische char siu & ingelegde Chinese groenten
6. Lo mein met portobello
7. Pittige, zure Chinese groenten met glasnoedels
8. Aziatische koolsla
9. Groene asperges met gember-sojasaus
10. Chinese ingelegde groenten

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je het eerste boek van Kwoklyn al in de kast hebt staan én of je nu Chinese Takeaway Veggie aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? 

(Dit blog bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie