Ik zet regelmatig de slowcooker aan. Het is gewoon heel relaxt om ’s ochtends alle ingrediënten in de Crock-Pot te stoppen en aan het eind van de dag een heerlijke maaltijd te kunnen opscheppen. Deze runder curry maakte ik laatste en smaakte heerlijk. Hieronder lees je wat ik hiervoor in de slowcooker stopte.
Mocht je nog geen slowcooker hebben, misschien is het toch een overweging waard… Om een idee te krijgen wat je er allemaal mee zou kunnen, hier vind je nog meer recepten voor de slowcooker >>
Dit heb je nodig:
1 kilo runder riblappen
1 ui
2 teentjes knoflook
verse gember (halve duim ongeveer)
1 blik tomatenblokjes (4o0 gram)
250 ml kokosmelk
70 gram rode currypasta
200 gram babyspinazie (gewassen)
Zo maak je deze runder curry uit de slowcooker:
1. Snijd de riblappen in blokjes en doe in de slowcooker.
2. Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn en verdeel over het rundvlees.
3. Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij, voeg de currypasta toe en meng het geheel.
4. Stel de slowcooker in op hoge stand voor 6 uur.
5. Voeg na de 6 uur de babyspinazie toe en laat de runder curry nog minimaal een uur op lage stand staan.
6. Breng tot slot op smaak met zout indien nodig.
Wij aten er zilvervliesrijst en een komkommersalade bij. Reken voor het bereiden van de zilvervliesrijst een half uurtje tijd, dan weet je wanneer je daarmee kunt beginnen. Enjoy!
One Comment
Pingback:
7 april 2023 at 10:12