Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Bakken met fatima foto

Bakken met Fatima | Fatima El Irari

Ik kreeg het nieuwe boek van Fatima El Irari toegestuurd: Bakken met Fatima. Heel vervelend echt, zo’n boek reviewen dat vol staat met recepten voor allerlei heerlijke bakseltjes waarvan het water je onmiddellijk in de mond loopt. Lees je mee?

Zin in een zelfgebakken tompouce of mini-baklavacheesecakes? Wil je een klassieke slagroomtaart maken of de állerlekkerste chocoladecake? Of je nu een verjaardag, babyshower of het Suikerfeest viert of zomaar trek hebt in homemade oreokoekjes: met dit boek van Fatima zit je gebakken! Dit boek bevat de lekkerste foolproof bakrecepten uit de keuken van Fatima, inclusief de handigste how-to’s en recepten voor de allerbeste toppings. Met Fatima’s tips maak je de lekkerste botercrème en komen al je cakes heel uit de vorm. Zo bak je zelf de mooiste showstoppers, vrolijke traktaties en slimme lekkernijen voor onverwacht bezoek. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Bakken met Fatima

Bakken met Fatima omslagHet boek telt 175 pagina’s, gevuld met meer dan 70 recepten voor taart, cheesecakes, (cup)cakes, koekjes en ander klein gebak. Het ene recept nog lekkerder dan het andere. Na een inhoudsopgave, inleiding en een stukje uitleg, volgen de hoofdstukken Dé allerlekkerste toppings, Feestelijke taarten, Klein gebak, Cheesecake, Cake, Cupcakes en Koekjes. Oftewel, een boek dat je in je kast wilt hebben om regelmatig tevoorschijn te toveren en mee de keuken in te duiken.

Over Fatima El Irari

Fatima El Irari is fulltime food blogger en moeder van Yanis (4 jaar). Ze leerde koken in de keuken van haar moeder en maakte al twee succesvolle kookboeken: Uit de keuken van Fatima en Uit de keuken van Fatima – elke dag anders. Op haar website en social media laat ze zien dat koken en bakken niet moeilijk hoeven te zijn.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Bakken met Fatima weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:

1. Appelkruimeltaart
2. Tartelettes met custardpudding
3. Tompouces
4. Mini-slofjes met vers fruit
5. Mini-baklavacheescakes
6. Citroen cheesecake met witte chocolade
7. Cake donuts
8. Brownie cupcakes met frambozencrème
9. Cinnamon cupcakes
10. Aardbeiencrèmekoekjes

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie