Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #63 foto

All you can read #63: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #63?

All you can read #63

Alles is relatief | Marjolein Vrijenhoek
Over Lara die net gescheiden is en met haar puber dochter en zoon gaat kamperen in de Dordogne. Niet zomaar een camping, maar een camping met een plek voor alleenstaamde ouders. De kinderen vermaken zich goed met elkaar en de ouders ook. Lara moet even wennen aan de aandacht die mannen aan haar schenken, maar campingbaas Mathieu lijkt kans te maken. Als de vakantie op zijn eind loopt, kiest Lana ervoor langer te blijven terwijl de kinderen met hun vader op vakantie gaan. Intens geniet ze van de tijd samen met Mathieu, tot er een naar telefoontje van haar ex-man komt. Wat betekent dit voor haar toekomst…?

Bioscoop aan zee | Holly Hepburn

Ik las in een keer alle vier de delen van deze serie achter elkaar. Over Gina die naar Polwhipple gaat om haar grootouders te ondersteunen. Opa runt al sinds jaar en dag ijsfabriek Ferrelli en nu opa met zijn been omhoog zit, helpt Gina de zaak draaiende te houden. Als ze ontdekt dat het lokale filmhuis aan de rand van de afgrond staat besluit ze er alles aan te doen om het tij te keren. Ben de restaurateur, en vriend van vroeger, helpt haar om het voor elkaar te krijgen. Het gaat niet zo soepel als gehoopt wanneer blijkt dat vastgoedontwikkelaar Max, de vriend van Gina, een spaak tussen de wielen probeert te steken.
Zomer op Glenmore | Sarah Morgan

Over nuchtere, grappige, stoere Kyla en gesloten, woest aantrekkelijke, einzelgänger dokter Ethan. Kyla pikt dokter Ethan op van de veerboot en direct is duidelijk dat het knettert van de aantrekkingskracht. Iets waar ze allebei niet op zitten te wachten eigenlijk. Ethan komt tijdelijk de praktijk van Logan, de broer van Kyla, versterken op het eiland Glenmore maar blijkt ook nog een verborgen agenda te hebben. Past hij in de verbonden gemeenschap van het eiland? Ook nog als zijn geheim boven water komt? En is er voldoende reden voor hem om te blijven en niet terug te keren naar de grote stad?

Thuis op Glenmore | Sarah Morgan
In deel 2 van deze serie gaat over Evanna en dokter Logan. De twee zijn al eeuwig bevriend en collega’s en sinds het overlijden van de vrouw van Logan zorgt Evanna ook regelmatig voor zijn dochtertje Kirsty. Wat hij maar niet lijkt door te hebben, is het feit dan Evanna al jaaaaaren verliefd op hem is. Zo kan het niet langer dus besluit Evanna dat ze over Logan is. Dat is makkelijker gedacht dan gedaan natuurlijk. Er lijkt uiteindelijk niets anders op te zitten voor Evanna dan het eiland verlaten. Wordt Logan op tijd wakker om dat te voorkomen?

Terug op Glenmore | Sarah Morgan
Deel 3 gaat over Flora en Conner. Flora die naar jaren terugkeert naar het eiland Glenmore om in de praktijk van dokter Logan te assisteren, terwijl zijn vrouw Evanna met de laatste weken van de zwangerschap bezig is. En Conner die de eilanders liever zagen gaan dan komen, die dokter Ethan (die met Kyla naar het buitenland is) komt vervangen. Hoewel Flora zo’n beetje de enige vrouw op het eiland is waar Conner niet mee heeft gerommeld, lijkt daar nu toch verandering in te komen. Maar of dat nu zo verstandig is…

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie