Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #58 foto

All you can read #58: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #58?

All you can read #58

Het begint met de geur van sneeuw | Kelly Moran

Een kerstige toegift in de fijne serie ‘Het begint met…’. Dit keer is een van de dragonders, Marie, zelf het doelwit van de koppelpraktijken die zij en haar zussen al jaren (succesvol) uitoefenen. Want sinds Preston terug is in Redwood, is burgemeester Marie flink van slag. Twintig jaar geleden liet Preston Marie met een gebroken hart achter om zijn droom na te jagen. Al die jaren leefden ze allebei met de ander in gedachten. Lukt het de inwoners van Redwood om het stel weer nader tot elkaar te brengen? Of hebben ze eigenlijk geen hulp nodig…

De Dragonders. Zo noemen de inwoners van Redwood, een pittoresk stadje in de bergen van Oregon, de burgemeester en haar twee zussen. En eerlijk is eerlijk: deze bijnaam is niet onverdiend. Marie heeft de gewoonte om zich flink te bemoeien met de levens – en in het bijzonder de liefdeslevens – van haar stadsgenoten. Al mag niemand klagen, want als koppelaarster heeft ze een onberispelijke staat van dienst. Maar wanneer haar jeugdliefde Preston Masterson terugkeert naar Redwood om het oude Freemont-landgoed om te toveren tot hotel, net op tijd voor de feestdagen, draaien de inwoners van Redwood de rollen om. En dan ondervindt Marie zelf eens hoe zenuwslopend zulke koppelpogingen kunnen zijn. Vooral als die je in een complete chaos storten… (Bron: omslag)

Geheimen op Foxglove Farm | Christie Barlow

Deel 2 uit de serie Love Heart Lane gaat over Isla en Drew. Hun altijd zo fijne huwelijk verkeert in zwaar weer. Drew vult zijn dagen met zorgen voor de boerderij en Isla met zorgen voor de kinderen en het huishouden. Ze lijken elkaar kwijt te raken. En of dat nog niet genoeg is, wordt de schuur van hun boerderij geraakt door bliksem met alle gevolgen van dien. Drew overleeft de brand die uitbrak in de schuur, maar dat is ook het begin van allerlei geheimen die omhoog komen en nog meer vreemde gebeurtenissen. Komen ze er met hulp van de andere bewoners uit het dorp bovenop?

Geheimen op Foxglove Farm is het tweede deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland. Isla en Drew Allaway lijken het perfecte leven te hebben – een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtig huis, Foxglove Farm. Toch heeft de kersverse moeder Isla het moeilijk – ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, is ze eenzaam omdat Drew de hele dag op de boerderij werkt. Tot haar schrik komt Isla erachter dat Drew niet eerlijk tegen haar is geweest, en dat ze mogelijk de boerderij zullen verliezen waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane zal zich enorm moeten inspannen om gezamenlijk Foxglove Farm te kunnen redden… En zal Isla’s huwelijk de moeilijke tijden doorstaan? (Bron: Bol.com)

Helemaal in love in Brightside Cove | Cathy Bramley

Over actrice Nina die door een paar pnhandige acties ineens in het middelpunt van de belangstelling staat. Ze besluit dat het het beste is om even van de radar te verdwijnen en vertrekt naar de kust, waar haar broer woont. Eenmaal daar treft ze een vriend van vroeger die wel wat hulp kan gebruiken bij het runnen van zijn B&B en het repareren van zijn huwelijk. Al snel blijkt Nina zich meer thuis te voelen dan ze had kunnen bedenken. Knappe Jude speelt daarin ook een rol… Tijd om te bedenken hoe haar toekomst eruit gaat zien! Heerlijk leesvoer in een prachtige omgeving met fijne personages.

De Londense Nina droomde altijd van een leven in de spotlights. Als haar personage in een tv-serie overlijdt en Nina in het nieuws komt met een paar blunders, slaat ze op de vlucht voor de paparazzi. Ze vertrekt naar Devon, waar ze een oude vriend ontmoet die wel wat hulp kan gebruiken bij het opstarten van zijn eigen bedrijf. Brightside Cove bevalt Nina wel, maar kan ze haar acteerdroom zomaar vergeten? (Bron: Bol.com)

Hotel Happiness | Floortje Sanders

Over Lana die hals over kop haar leven met Julien in Frankrijk achter zich laat en naar Amsterdam vertrekt. Het is het gevolg van een traumatische gebeurtenis die diepe sporen achterlaat in hun relatie. Lana gaat aan het werk in Hotel Happiness in hartje Amsterdam en wordt omringd door bijzondere collega’s, Jordanese Leni, en Omar (de meer dan aantrekkelijke hotelgast). Terwijl de ene bijzondere verhaallijn doorloopt in de andere kun je alleen maar hopen op een goede afloop. Ik verklap alleen dat die afloop onwijs goed in elkaar zit. Aanrader!

Hotel Happiness is het eerste deel van een nieuwe tweedelige feelgoodserie van Floortje Sanders. In deze serie probeert Lana opnieuw haar geluk te vinden in Amsterdam. Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan. Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar? (Bron: omslag)

In jouw armen | Kelly Moran

Over Olivia die haar broer verloor en bezoek krijgt van zijn leger buddy Nate, die een brief van haar broer komt brengen op de ranch. Het knettert direct tussen Olivia en Nate van de enorme aantrekkingskracht. Pittige Olivia is vastberaden om aan de wens van haar broer gehoor te geven: voor beschadigde Nate zorgen. Ze biedt hem onderdak en een baan op de ranch. Nate werkt hard, leert veel én vecht tegen zijn gevoel voor Olivia. Hoe graag hij haar ook wil, hij vindt zichzelf niet goed voor haar. Olivia denkt daar anders over en laat het er niet zomaar bij zitten…

Een eindeloze hemel, besneeuwde bergtoppen die glinsteren in de zon, wilde bloemenweides. Dit is wat Nate Roldan verwacht te zien als hij aankomt bij de Cattenach Ranch. Tegelijk weet hij zeker dat hij hier niet thuishoort. Met zijn motor en tatoeages is hij als een lelijke olievlek op deze prachtige, vredige plek. Maar dat lijkt Olivia Cattenach niet te deren. Nate is hier voor haar. Hij heeft Olivia’s broer voor hij stierf beloofd voor haar te zorgen. En Nate wil deze belofte nakomen. Ook al kost het hem zijn hart… (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie