Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #42 foto

All you can read #42: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #42?

All you can read #42

Sneeuwblind | Linda van Rijn

Over Kim die de liefde vindt in Oostenrijk en samen met haar zoontje definitief vertrekt naar Lech. Ze wordt warm ontvangen door de vrienden en familie van Levi. Ze begint zich echter al snel fysiek minder goed te voelen en er gebeuren rare (en nare) dingen. Het begint erop te lijken dat iemand haar toch liever ziet vertrekken. Wordt het raadsel op tijd opgelost…?

Nadat Kim van Rooij tijdens een skivakantie als een blok is gevallen voor de Oostenrijker Levi, besluit ze met haar driejarige zoon Owen naar Lech te verhuizen. Daar trekt ze in bij Levi en zijn twee kinderen. Levi’s eerste vrouw is tien jaar eerder spoorloos verdwenen tijdens een skitocht in de bergen, hoogstwaarschijnlijk is ze verongelukt. Een groot verdriet voor Levi en de kinderen, maar met Kim en Owen erbij vindt het gezin nieuw geluk. In Lech is Levi eigenaar van een goedlopende cocktailbar en Kim, die in Nederland als fotograaf werkte, heeft wel zin in een nieuwe uitdaging. Ze neemt samen met Levi de dagelijkse leiding van de bar op zich en burgert zo razendsnel in in de kleine gemeenschap. Na een paar weken merkt ze wel dat de drukke werkdagen, de zorg voor Owen en het wennen aan haar nieuwe leven hun tol beginnen te eisen. Kim is moe, voelt zich niet goed en wil het eigenlijk wat rustiger aan doen. Maar het lijkt alsof elke keer als zij een stapje terug doet, er iets vreselijks gebeurt. Zelfs zo erg, dat ze zich afvraagt of ze niet beter terug kan gaan naar Nederland. De politie raakt erbij betrokken, maar hoe kunnen ze Kim helpen als niemand weet in welke hoek ze het moeten zoeken? Kim voelt zich intussen slechter en slechter. En als ze op het punt komt dat ze niet meer weet hoe het verder moet, is het de vraag of het niet al veel te laat is. (Bron:omslag)

De roadtrip | Beth O’Leary

Over Addie en haar zus Deb die op wonderlijke wijze met Dylan, de ex van Addie, zijn beste vriend Marcus en Rodney (die niemand eigenlijk kent) in dezelfde auto belanden. Allemaal op weg naar een bruiloft. Een roadtrip die bol komt te staan van ongemakkelijke, wonderlijke, bizarre, romantische en grappige momenten. Zo geschreven dat je alleen maar wil doorlezen om te ontdekken hoe het zit.

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.  Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Max, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.  Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers? (Bron: omslag)

Superchef | Anne West

Over Esther die zich al lange tijd op een ‘tussenstation’ begeeft. Qua werk en in de liefde gaat het allemaal vooral niet zoals het zou moeten. Ze geeft zich, zonder verwachtingen, op voor het TV-programma Superchef. Tot haar verbazing wordt ze toegelaten én blijken alle mannen in haar leven daar ook te zijn. Haar (hufterige) ex, de man waar ze verliefd op is en Lex… Grappig en leest lekker weg.

Wanneer Esther haar vroegere crush Vincent tegenkomt, ontdekt ze dat hij een restaurant heeft: Chez Esther. Toeval? Hoe het ook zij, Vincent heeft het te druk om iets met haar te beginnen. Maar hij inspireert haar wel om mee te doen aan Superchef, een tv-zoektocht naar kooktalent. Al gauw speelt Esthers leven zich af in de keuken. Tussen de rondvliegende ingrediënten wordt haar droom werkelijkheid. En die heeft niet alleen te maken met eten! (Bron: omslag)

Liefde met vertraging | Laura Jane Williams

Over Nadia en Daniël, de mysterieuze metroman. Ze pakken regelmatig dezelfde metro. Daniël valt als een blok voor Nadia maar durft haar niet aan te spreken. Hij plaatst een oproep in de krant. Maanden lang communiceren ze met elkaar via de rubriek ‘aansluiting gemist‘, komen ze steeds heel dicht bij het moment elkaar te ontmoeten maar iedere keer komt er iets tussen. Komt dat afspraakje er?

Nadia neemt elke ochtend de metro van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de metro van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen. Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek aansluiting gemist: ‘Aan dat waanzinnig leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die bij de deuren van jouw wagon staat. Een keer iets drinken?’ Nadia weet het zeker: dit gaat over háár! De mysterieuze Metroman intrigeert haar, en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tijd, naar het station. Maar op de een of andere manier lopen ze elkaar steeds mis. Tot het hen dan toch eindelijk lukt een afspraakje te maken… en Daniel niet komt opdagen! (Bron: omslag)

Zonder jou | Anna Thomas

Waar ik in deel 1 het allemaal maar traag op gang vond komen, leest deel 2 heerlijk weg. Het gaat dit keer vooral over Linda en Mark. De dames bevinden zich nog steeds in Nueva Vida, het vervallen dorpje dat Linda in deel 1 in een opwelling kocht. Aannemer Luca neemt de renovaties voor zijn rekening, terwijl Mark in Haarlem rigoureuze beslissingen neemt voor een leven zonder Linda. Op naar deel 3!

Linda, Judith en Ellen zouden voor altijd in Spanje kunnen blijven. Linda heeft namelijk een heel dorp gekocht: Nueva Vida! Omdat ze er een veilige haven van wil maken voor iedereen die rust zoekt, stort Linda zich volledig op de renovatie van het dorp. Zo hoeft ze ook niet aan Mark te denken, die thuis in Nederland zit en van niks weet. En ook niet aan Alejandro… Ellen maakt zich zorgen over haar huwelijk met Nick, maar hij lijkt haar helemaal te zijn vergeten. Judith heeft steeds vaker last van duizelingen en vermoeidheid, wat is er met haar aan de hand? (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie