Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #34 foto

All you can read #34: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #34?

All you can read #34

Zomerloof | Jackie van Laren 

Na Lentegroen in het voorjaar was het nu tijd voor Zomerloof. Sylvie en Freek blijven om elkaar heen draaien tot ze uiteindelijk besluiten dat het ‘aan’ is. Ondertussen wordt het steeds duidelijker dat er zich criminele activiteiten in het hoofdhuis en op het terrein van Freek afspelen… Op naar deel 3!

De zomer is aangebroken en boswachter Sylvie begint zich al aardig thuis te voelen in haar nieuwe werkgebied De Grote -Weijde. Ze kent het bos dat ze onder haar hoede heeft inmiddels op haar duimpje en ze heeft een paar belangrijke vriendschappen gesloten. Ook haar dochter Ties heeft het naar haar zin: haar laatste weken op de basisschool zijn afgesloten met een knal, en een zoen van de leukste jongen van de klas. Ze is verliefd en het is wederzijds; ze kan haar geluk niet op. Stapje voor stapje verdiept ook Sylvies vriendschap met Freek zich, al is hij een complexe man. En dan is er nog het probleem van Freeks onderhuurders, die het grote huis op het landgoed bewonen en zich bezighouden met zaken die absoluut niet thuishoren in een vredig -natuurgebied als De Grote Weijde. Freek heeft Sylvie op meer dan één -manier nodig, maar het voelt voor hem als een onmogelijke opgave om haar echt dichtbij te laten komen.

Een gouden gloed over Ruby Falls | Holly Martin

In deel 2 van deze serie over Jewel Island gaat het over zus Clover. Flink beschadigd door een vorige relatie vindt ze het knap lastig om zich weer open te stellen voor een nieuwe liefde. Voor Angel om precies te zijn, de assisitent van Noah uit deel 1. Met het geduld dat hij heeft en de wederzijdse aantrekkingskracht zetten ze stappen…

Clovers leven is compleet! Ze is weer terug op Jewel Island, runt het familiehotel met haar zussen en is dolgelukkig. Hoewel… er mist één ding. Een paar jaar geleden is ze bedrogen door haar ex en sindsdien heeft ze zich niet meer open durven stellen voor de liefde. De knappe Angel Mazzeo wil haar helpen om weer aan het daten te slaan. Maar friends with benefits groeit al snel uit in iets meer… ‘Een gouden gloed over Ruby Falls’ van Holly Martin is een heerlijk feelgoodverhaal. (Bron: omslag)

Leuke nieuwe buren | Jane Fallon

Over Laura die na haar scheiding tijdelijk woornruimte vindt in een superchique buurt in London. Wanneer buur-snob Stella Laura ervan verdenkt een oogje op haar man Al te hebben, kijkt de rest van de straat haar niet meer aan. Laura ontdekt dat Al een nare verrassing voor Stella in petto heeft. Stella en Laura bedenken een plan…

Stella verdenkt Laura ervan een oogje op haar man Al te hebben, maar Laura ontdekt dat Al zo zijn eigen geheimen heeft. Dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen… Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer. Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…

Zonnige dagen in het Duincafé | Debbie Johnson

Dit keer draait het om Willow die zich dagelijks bekommert om haar dementerende moeder Lynnie, haar eigenschoonmaakbedrijf Spic & Span en haar werk bij het Duincafé. Tijdens een schoonmaakklus ontmoet ze Tom. Stille (en superknappe) Tom met een verdrietig verleden. Kan Willow ruimte maken voor een relatie met Tom?

Voor Willow is het vervallen café dat uitkijkt op het strand de plek waar ze vriendschappen voor het leven heeft gesloten en waar ze zich onderdompelt in een dagelijkse dosis positiviteit. Maar wanneer er een aantrekkelijke vreemdeling binnen komt wandelen die een nieuwe lentewind met zich meebrengt, realiseert Willow zich dat haar rustige plattelandsleven voor altijd zal veranderen. (Bron: omslag)

Ogen zo grijs als regen | Sophie Tal Men

Deel 1 van de feelgood Bretagne-serie. Over Marie-Lou die haar geboortedorp in de Franse bergen verlaat voor een baan als co-assistent in Brest. Spannend! Haar huis en huisgenoot Anna blijken een schot in de roos. En dan is er nog Matthieu, de neef van Anna. Hoewel ze duidelijk voor elkaar vallen gaat het moeizaam. Waarom?

Marie-Lou, student geneeskunde, krijgt van de ene dag op de andere te horen dat ze voor haar stage naar het ziekenhuis in Brest wordt verplaatst. Het einde van de wereld in haar ogen. In Brest start de vijfentwintigjarige een nieuw leven, ver weg van haar familie en haar geboortestreek Savoie. Het zorgeloze en luchtige karakter van Marie-Lou wordt al snel meedogenloos vermengd met de harde realiteit van het ziekenhuis, de diensten op de spoedeisende hulp en het contact met de zieken. En dan ontmoet ze midden in de nacht opeens de surfer Matthieu. Lukt het Marie-Lou om een plekje voor hem vrij te maken in haar drukke leven? (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie