Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

50x avondeten zonder vlees foto

50x avondeten zonder vlees | Jennifer & Sven

Wil je graag minderen met vlees of helemaal geen vlees meer eten? Dan is dit nieuwe boek van Jennifer & Sven handig om in huis te hebben. Je vindt in 50x avondeten zonder vlees, zoals de naam al doet vermoeden, 50 recepten waarmee je even vooruit kunt. En stuk voor stuk recepten die niet ingewikkeld zijn en daarmee top voor drukke doordeweekse dagen. Ik mocht het boek reviewen. Lees je mee?

Eet jij ook graag bewust en gezond, maar weet je niet goed hoe? Zoek niet verder, want Jennifer & Sven bieden je maar liefst 50 makkelijke, lekkere en gezonde hoofdgerechten zonder vlees of vis, die binnen 30 minuten klaar zijn. Simpel, verrassend, boordevol groenten en nog zo op tafel ook!
(Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van 5ox avondeten zonder vlees:

50x avondeten zonder vlees omslagHet boek telt 125 pagina’s gevuld met 50 recepten voor avondeten zonder vlees en vis. Na een overzichtelijke inhoudsopgave, een inleiding, volgt een hoofdstuk Waarom minder vlees eten gevolgd door een hoofdstuk Tips om gezond eten makkelijker te maken. Daarna vind je de recepten. Achterin het boek vind je nog een hoofdstuk Recepten voor restjes groente, stellen Jennifer & Sven zich nader voor en tot slot nog een handig register.

Over Jennifer & Sven

Jennifer & Sven zijn de oprichters van voedzaamensnel.nl, een van de grootste en meest populaire healthy living-websites van Nederland. Eerder verschenen van hen onder andere Voedzaam en snelHet groene smoothie boek en 50x lunchen zonder brood. Je vindt Jennifer & Sven ook op Instagram en YouTube.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van 50x avondeten zonder vlees weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Spruitjes uit de oven met vegetarische spekjes
2. Chili sin carne met tortilla’s
3. Kokossoep
4. Pokébowl met gepaneerde tempeh
5. Shakshuka
6. Pitabroodje met falafel
7. Rauwe witlofsalade met fruit
8. Spicy spruitquiches
9. Ovenschotel met bloemkoolpuree
10. Volkorenpasta met courgette, rode bieten en boursin

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord