Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Oosterse vegetarische strudel foto

Oosterse vegetarische strudel

Natuurlijk kennen we allemaal de klassieke Apfelstrudel. Heerlijk bakseltje dat voor mij echt bij de wintersport hoort. Hij komt hier regelmatig voorbij; voor bij de koffie/thee of als toetje met een bolletje ijs ernaast. Maar mocht je het nog niet weten, hartige strudels zijn ook fantastisch en je kunt er alle kanten mee uit qua vulling. Dit keer werd het een Oosterse vegetarische strudel. 

In dit recept gebruik ik kant-en-klaar bladerdeeg op een rol. Dat werkt echt het beste. Mocht je niet aan bladerdeeg op een rol kunnen komen, dan kun je ook een blikje croissantdeeg gebruiken. Dat rol je helemaal uit, de drukt de naadjes dicht en legt de vulling tot de helft over de lengte. Dan vouw je de andere helft eroverheen en druk je het deeg goed dicht.

Ingrediënten:

1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, in halve ringen
plantaardige kipstukjes
taugé
3 eetlepels sweet chilisaus
3 eetlepels teriyaki woksaus (Sum & Sam)
gember, ongeveer 1 cm
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze Oosterse vegetarische strudel:

1. Verwarm de oven voor volgens aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg.

2. Meng in een kommetje 2 eetlepels teriyaki woksaus en sweet chilisaus, doe dan de plantaardige kipstukjes erbij, schep om en zet even weg.

3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de kipstukjes tot ze beginnen te bruinen. Haal ze dan uit de pan en zet even weg.

4. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak dan de paprika, rode ui en taugé op hoog vuur een minuut of vijf.

5. Meng 1 eetlepel teriyaki woksaus en sweet chilisaus door de groenten en raps de gember erboven.

6. Voeg de gebakken kipstukjes toe en schep nog even om. Breng op smaak met peper en zout indien nodig.

7. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en schep het groenten-kip mengsel op 1 helft van het deeg.

8. Vouw nu voorzichtig de lege kant over de groenten en druk de randjes goed aan. Omvouwen kan ook.

9. Bak de strudel zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de Oosterse vegetarische strudel in vier stukken en leg op de borden. Lekker met kroepoek en een frisse komkommer salade!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie