Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Wraps met kipcorn, groenten en chilimayonaise
Wraps met kipcorn, groenten en chilimayonaise foto

Wraps met kipcorn, groenten en chilimayonaise

Soms heb je gewoon trek in een ‘vette hap’ toch? Daarvoor hoef je echt niet altijd iets te bestellen of naar de snackbar. Zeker niet als je een Airfryer in huis hebt. Is dat comfort food toch nog net iets minder slecht ook. Zeker als je zoals bij deze wraps met kipcorn nog wat groenten toevoegt en kiest voor volkoren tortilla’s. Check de ‘how to’!

Mocht je na het lezen van dit blog acuut trek hebben in comfort food en er een avondje snacken van willen maken, check dan ook nog even het recept voor de Big Mac Pizza Roll en het homemade pullapart pizzabrood. Ook een aanrader: vega patat shoarma. En zo vind je nog meer lekkers hier. Struin vooral even door de recepten zou ik zeggen.

Dit heb je nodig voor 8 stuks:

8 volkoren tortilla’s
8 kipcorns
100 gram ijsbergsla, fijn gesneden
1 gele paprika
1 zakje wortel julienne
8 eetlepels mayoniase
4 eetlepels sweet chilisaus

Zo maak je deze wraps met kipcorn en groenten:

1. Verwarm de Airfryer voor en bak de kipcorns volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afhankelijk van de grootte van de mand, kun je ze in één of twee etappes bakken.

2. Meng in een kommetje de mayonaise met de sweet chilisaus.

3. Snijd de paprika in dunne reepjes.

4. Leg op de borden vast een tortilla klaar en leg er wat sla, wortel en reepjes paprika op.

5. Zodra de kipcorns klaar zijn verdeel je ze over de tortilla’s en schep je er wat chilimayonaise op. Oprollen en je wrap met kipcorn is klaar om van te smullen!

Zet de rest van de chilimayonaise op tafel voor de liefhebber die nog wel een schepje extra lust. Geniet van je homemade fastfood! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie