It’s a wrap! Volkoren wraps met bietjes, spinazie en geitenkaas om precies te zijn. In het kader van ‘weer eens iets anders’ maakte ik deze laatst als lunch voor de man en mij. Gezond en lekker samen op een bordje is altijd goed toch? En heel eenvoudig te maken ook nog eens. Kijk maar mee!
De balsamico bietjes kun je misschien niet overal eenvoudig vinden, maar kun je natuurlijk ook zelf maken door bietjes in blokjes te snijden, te mengen met wat balsamico en even weg te zetten zodat de smaak er lekker in kan trekken. En anders gebruik je net zo eenvoudige ‘gewone’ bietjes. Ook lekker.
Dit heb je nodig voor twee wraps:
twee volkoren tortilla’s
200 gram ‘Bietje erbij balsamico’
twee handjes babyspinazie
4 plakjes ‘Petits chèvres frais’ van President
1 granny smith appel
1 sjalotje
6 walnoten
peper en zout
Zo maak je deze volkoren wraps met bietjes, spinazie en geitenkaas:
1. Verdeel de ingrediënten over de twee tortilla’s en leg alles in een strook over het midden neer waarbij je de zijkanten vrijhoudt.
2. Verdeel de spinazie over de tortilla’s en doe daarna hetzelfde met de bietjes.
3. Snijd de granny smith in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten dan in plakjes.
4. Snijd dunne ringetjes van het sjalotje.
5. Verdeel de plakjes appel en ringetjes sjalot over de tortilla’s en verkruimel dan de geitenkaas erboven.
6. Bestrooi met wat peper en zout en leg tot slot de stukjes walnoot bovenop.
7. Rol nu de tortilla stevig op waarbij je de zijkanten naar binnen vouwt, zodat de inhoud er niet uit kan vallen.
8. Snijd de wrap doormidden en smullen maar!
En, ga jij deze volkoren wraps met bietjes binnenkort maken? Ik ben benieuwd! Dol op bietjes? Hier vind je nog een recept voor een salade met bietjes, geitenkaas en pijnboompitten of wat dacht je van bietjesstamp met vega shoarma en rode ui?
One Comment
Pingback:
7 april 2023 at 07:26