Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met bietjes, geitenkaas en pijnboompitten
Salade met bietjes, geitenkaas en pijnboompitten foto

Salade met bietjes, geitenkaas en pijnboompitten

Laatst kreeg ik een pakketje thuisgestuurd van Love Beets met daarin twee doosjes ‘Bietje erbij’ om te proberen. En dat deden we uiteraard. De bietenblokjes met balsamico gingen in een salade met bietjes, geitenkaas en pijnboompitten. Super lekker! Hieronder vind je het recept. 

bietje erbijLove Beets over ‘Bietje erbij’:
Bietjes saai en ingewikkeld? Helemaal niet! In een handomdraai in je veggie bowl, als snack tussendoor of in een salade – het kan allemaal. Deze gemarineerde bietenblokjes passen overal bij en geven kleur, smaak en een extra handvol voedingsstoffen aan je bord. We beloven: Verrassend lekker!

Dit heb je nodig:

100 gram babyleaf
75 gram zachte geitenkaas met honing
1 doosje Bietje erbij, balsamico
40 gram pijnboompitten, geroosterd
1 appel (granny smith of elstar)
1 lente-ui, in ringetjes
1 eetlepel rode wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
peper en zout

Zo maak je deze salade met bietjes, geitenkaas en pijnboompitten:

1. Doe de babyleaf in een schaal.

2. Schil de appel, snijd in vier parten en daarna in dunne plakjes. Verdeel ze over de salade.

3. Verdeel de bietenblokjes ook over de salade en verbrokkel de geitenkaas erboven.

4. Meng in een kommetje de olijfolie met de azijn en honing en breng op smaak met wat peper en zout.

5. Verdeel nu de lente-ui over de salade en tot slot de dressing.

6. Zet de pijnboompitten op tafel in een apart kommetje, zodat iedereen naar wens pijnboompitten kan toevoegen (of weglaten).

Als bijgerecht kun je hier met vier personen van genieten. Eet je het alleen met een broodje erbij bijvoorbeeld, dan kun je er met twee personen van eten. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord