Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Middag
  • /
  • Breakfast trifle met blauwe bessen #5XLKKRDR
breakfast trifle 5x LKKRDR

Breakfast trifle met blauwe bessen #5XLKKRDR

De kop is eraf! Je leest nu het eerste recept voor de 5x LKKRDR challenge van Ekoplaza. Uit de 5 producten die ik meekreeg moest ik er minimaal 2 kiezen om een recept mee te bedenken, maken en delen. En dat is gelukt: ik heb er 3 gebruikt en 2 zelf toegevoegd. Resultaat is een super lekkere breakfast trifle waar je de dag uitstekend mee kunt beginnen.

Wat zit er in het 5x LKKRDR pakket van deze week?

1. Kikkererwtenchips: chips gemaakt op basis van kikkererwten! Bomvol vezels en 30% minder verzadigd vet dan de gemiddelde aardappelchips. Ik ben benieuwd.

2. Amandelstart van Abbot Kinney’s: gemaakt van biologische Tuono amandelen met wel drie keer meer amandelen dan bij vele andere merken. En omdat deze amandelen van nature heel zoet zijn, is er geen suiker toegevoegd. Interessant!

3. Muesli: een zak vol biologische en voedzame granen om de dag mee te starten (bijvoorbeeld). De verpakking is volledig composteerbaar. Hoe tof is dat.

4. Kokoswater van Rebel Kitchen: alleen het uiterlijk van de fles is al geslaagd! Dit rauwe kokoswater wordt gemaakt van jonge kokosnoten uit de Filipijnen. En dat roze kleurtje? Dit komt door een puur natuurlijk oxidatieproces.

5. Blauwe bessen: deze komen uit het Spaanse Andalusië waar zo’n 300 mensen ervoor zorgen dat de biologische besjes direct van de struik in het bakje terecht komen. Puur handwerk dus!

Alle vijf de producten zijn deze week in de aanbieding bij Ekoplaza.

Ingrediënten van deze breakfast trifle (voor 2 personen):

1 beker Amandelstart van Abbot Kinney’s (400 ml)
125 gram blauwe bessen
60 gram muesli spelt extra rijk (Meester van de Halm)
2 rijtjes van een Tres Hombres Bar 40% melk (Chocolate Makers)
1 eetlepel bloemenhoning (Ekoplaza)

Bereiding van deze breakfast trifle:

1. Pureer de blauwe bessen met een staafmixer, maar houd er een aantal achter. Dat pureren werkt het beste in een wat hogere maatbeker.

2. Schep 15 gram muesli op de bodem van twee glazen bakjes of brede glazen.

3. Roer de bloemenhoning door de Amandelstart. Uiteraard kun je dit achterwege laten als je de amandelstart zoet genoeg vindt.

4. Schep bovenop de muesli in ieder glas een kwart van de amandelstart.

5. En daar weer bovenop schep je in ieder glas een kwart van de gepureerde blauwe bessen.

6. Strooi weer 15 gram muesli in ieder glas, bovenop de puree van blauwe bessen.

7. Verdeel nu de rest van de amandelstart over beide glazen.

8. Schep dan in ieder glas in het midden een hoopje van het restant van de puree van blauwe bessen.

9. Hak de chocolade in kleine stukjes en verdeel deze langs de rand van de twee glazen.

10. Leg tot slot in ieder glas in het midden de blauwe bessen die je hebt achter gehouden.

11. Enjoy your 5xLKKRDR Breakfast Trifle!

Ik koos in dit recept voor de Tres Hombres Bar met 40% cacao van De Chocolatemakers, maar je kunt  natuurlijk zelf kiezen welke chocolade jij het lekkerst vindt. Op naar volgende week, naar een nieuw recept met maximaal 5 ingrediënten! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord