Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Spaghetti met garnalen, haricots verts en tomaten-roomsaus
Spaghetti met garnalen, haricots verts en tomaten-roomsaus foto

Spaghetti met garnalen, haricots verts en tomaten-roomsaus

Als je na een lange dag wel zin hebt in een lekker bordje comfort food maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan dan heb ik weer een toprecept voor je. Deze spaghetti met garnalen, haricots verts en tomaten-roomsaus staat snel op tafel en is echt heerlijk!

Als je wel van een lekker bordje pasta op z’n tijd houdt (wie niet?), kijk dan ook eens naar het recept voor volkoren spaghetti met kipgehakt, groenten en rode pesto of misschien vind je farfalle met geroosterde tomaatjes en pesto wel lekker. Kijk anders zelf even bij alle pastarecepten >>

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 gram (verse) spaghetti
300 gram (wok)garnalen, uit de diepvries en ontdooid
1 ui, gesnipperd
250 gram haricots verts
400 gram polpa (Mutti)
100 ml kookroom
1 theelepel dragon
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze spaghetti met garnalen, haricots verts en tomaten-roomsaus:

1. Halveer de haricots verts, kook ze in 5 minuten beetgaar, giet af en zet weg.

2. Verhit in een hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui.

3. Voeg dan de garnalen toe en bak zo’n 5 minuten.

4. Voeg dan de polpa, kookroom en dragon toe, meng door elkaar en laat zachtjes pruttelen.

5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Breng de tomaten-roomsaus op smaak met peper en zout, voeg de gekookte haricots verts toe en warm deze nog even mee.

7. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus in de hapjespan.

8. Schep het geheel goed om zodat alles gemengd is en verdeel de pasta dan over vier borden.

En, ga jij dit lekkere recept voor spaghetti met garnalen binnenkort maken? Laat me weten wat je ervan vindt! Vind ik leuk.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie