Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Farfalle met geroosterde tomaatjes en pesto
Farfalle met geroosterde tomaatjes en pesto foto

Farfalle met geroosterde tomaatjes en pesto

Op een of ander manier vind ik farfalle, ook wel strikjes- of vlinderpasta genoemd, altijd zo gezellig staan op het bord. Vraag me niet waarom, maar het is zo haha. In dit recept combineerde ik farfalle met geroosterde tomaatjes en pesto. En met nog wat andere heerlijkheden uiteraard. Resultaat? Een bordje ultiem comfort food! 

Als jij ook zo blij word van farfalle, dan kun je ook nog eens kijk naar het recept voor farfalle met kip, groenten en pesto arrabbiata of pasta met bechamelsaus, witte kool en spekjes. Maar nu je toch dit recept voor je hebt, zou ik zeker even doorlezen, zorgen dat je de juiste ingrediënten in huis hebt of haalt en de keuken in duiken.

Dit heb je nodig:

400-500 gram farfalle
600 gram kipfilet
500 gram cherry tomaatjes
1 rode ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gehalveerd
2-3 eetlepels (groen) pesto
1-2 eetlepels room
50 gram pijnboompitten
75 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
peper en zout
olijfolie 

Zo maak je deze farfalle met geroosterde tomaatjes en pesto:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Doe de cherry tomaatjes in een ovenschaal, samen met de knoflook en rode ui. Bestrooi met wat peper en zout en giet er wat olijfolie over. Zet de schaal in de oven tot de tomaatjes zacht zijn en de ui en knoflook gekleurd.

3. Kook ondertussen de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak deze tot ze gaar en goudbruin zijn.

5. Rooster tegelijkertijd de pijnboompitten in een droge pan. Let op, regelmatig schudden anders verbranden ze waar je bij staat. Haal de pitten zodra ze goudbruin zijn uit de pan en doe ze in een kommetje of op een bordje.

6. Giet de farfalle af en meng met de pesto en room..

7. Snijd de gebakken kipfilets in reepjes/stukjes en voeg bij de pasta.

8. Schep nu de tomaatjes en ui erbij (de knoflook kun je erbij doen of weglaten) en meng alles nog even voorzicht door elkaar.

9. Verdeel de farfalle met geroosterde tomaatjes nu over vier borden, bestrooi met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Voor de liefhebbers kun je nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten op tafel zetten. Misschien nog een frisse salade… Hoe dan ook: eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie