Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Aardappelpartjes uit de oven met chorizo en cheddar
aardappelpartjes uit de oven met chorizo

Aardappelpartjes uit de oven met chorizo en cheddar

Jongens, jongens dit is lekker! Fastfood uit eigen keuken om je vingers bij af te likken. Ik kwam het recept tegen in de Allerhande en besloot dat het perfect was voor die warme lentedag waarop ik alleen met de broers zou eten. Thuisgekomen na hockeytraining stond dit in een handomdraai op tafel. Resultaat: hele blije broers die riepen dat ik dit vaker moet maken. 

In dit recept wordt chorizo gebruikt maar je kunt (voor de afwisseling) ook blokjes ham of salami gebruiken. Zelfs kleine stukjes (vega)hamburger of kleine gehaktballetjes kunnen prima. Kortom, leef je uit met wat je lekker lijkt! O en het originele recept bevat ook nog een zelfgemaakte paprikasaus maar wij gingen voor gemak en gebruikten mayonaise en ketchup. Wij aten er nog een salade bij en de hoeveelheid was op deze manier voldoende voor ons drieën.

Ingrediënten voor deze aardappelpartjes uit de oven:

2 zakjes gekruide aardappelpartjes (Aviko of CêlaVita)
200 gram chorizo
75 gram cheddar, geraspt
2 bosuitjes, in ringetjes

Bereiding van deze aardappelpartjes uit de oven:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in zo’n 30 minuten goudbruin in de oven.

3. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes.

4. Verhit een pan (zonder olie of boter) en bak de blokjes chorizo een minuut of 5.

5. Haal de blokjes uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenrol.

6. Haal de aardappelpartjes uit de oven en doe ze over in een grote ovenschaal.

7. Verdeel de chorizo erover en bestrooi met de geraspte cheddar.

8. Zet de oven nu op de grillstand en zet de ovenschaal zo’n 5 minuten eronder tot de kaas gesmolten is.

9. Garneer tot slot met de ringetjes bosui.

10. Geniet van je portie comfort food!

 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie