Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Salade met geitenkaas, aardbeien en serranoham
Salade met geitenkaas, aardbeien en serranoham foto

Salade met geitenkaas, aardbeien en serranoham

Het kan geen verrassing meer zijn dat ik best heel iets van salades houd. Toen ik in de Foodybox Zomer die laatst binnenkwam een doosje geitenkaas pearls vond, maakte ik dus weer een lekkere salade. En omdat geitenkaas en aardbeien nu eenmaal fijn combineren werd het deze heerlijkheid. Zoet en zout, fris en fruitig, sappig en smeuïg… alles met elkaar smaakte het heerlijk. 

Kun je niet zo snel de geitenkaas pearls van Bettina vinden? Geen probleem, dan pak je gewoon andere zachte geitenkaas en de verkruimel je boven de salade. En als serranoham niet je favoriet is, dan kun je ook voor prosciutto kiezen of voor rookvlees. Combineert allemaal prima.

Dit heb je nodig:

75 gram rucola
500 gram aardbeien
50 gram serranoham
50 gram geitenkaas pearls
1 lente-uitje
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels balsamico
peper en zout

Zo maak je deze salade met geitenkaas:

1. Doe de rucola in een grote schaal.

2. Was de aardbeien, snijd in stukjes en verdeel over de rucola.

3. Verdeel nu kleine plukjes serranoham tussen de aardbeien.

4. Verdeel de geitenkaas pearls ook over de salade.

5. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en verdeel over de salade met geitenkaas.

6. Meng in een kommetje de balsacimo met de olijfolie, breng op smaak met peper en zout en besprenkel de salade ermee.

Heerlijk bij de BBQ als bijgerecht, maar kan ook goed als maaltijdsalade met een lekker broodje en wat smeerseltjes ernaast. Mocht je meer salade-inspiratie willen, kijk dan hier even verder >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie