Mocht je in huis te maken hebben met groente-haters, dan is deze romige groentesoep een perfecte manier om in een keer een flinke variatie groente naar binnen te fietsen. De groenten zijn onherkenbaar vermomd in een lekker kommetje comfort food dus wat wil je nog meer…
Als je dol bent op een lekker soepje op z’n tijd, kijk dan ook eens naar het recept voor noodlesoep met kip, paksoi, taugé en kokosmelk of misschien vind je homemade Chinese tomatensoep lekker. Hier vind je nog meer lekkere soeprecepten waar je even meer vooruit kunt >>
Dit heb je nodig:
1 rode paprika, in blokjes
400 gram zoete aardappel, in blokjes
1 courgette, in blokjes
400 gram bloemkool, in kleine roosjes
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 liter groentebouillon
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik witte bonen (400 gram)
400 ml kokosmelk
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
peper en zout
olijfolie
tabasco
Zo maak je deze romige groentesoep:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
2. Meng de paprika, ui, bloemkool, zoete aardappel en courgette met 2 eetlepels olijfolie, verdeel over een (eventueel met bakpapier beklede) bakplaat en rooster zo’n 30-40 minuten in de oven.
3. Na zo’n 20 minuten is het tijd om een soeppan te verwarmen. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin zachtjes de knoflook.
4. Voeg dan de tomatenblokjes, witte bonen, kokosmelk, bouillon, het gerookt paprikapoeder en komijnpoeder toe, meng door elkaar en breng zachtjes tot het kookpunt.
5. Voeg dan de geroosterde groenten uit de oven toe en pureer de romige groentesoep met de staafmixer.
6. Breng op smaak met peper, zout en tabasco.
Lekker met een broodje om te dippen! Eventueel wat smeerseltjes op tafel, soepstengels, croutons… Oftewel: leef je uit en eet smakelijk van dit groentebommetje.